14 November 2016

Apa yang menarik di KL Tower Mini Zoo?



Bila sebut KL Tower, orang takkan fikir benda lain melainkan menara KL itu ja yang boleh nampak dari jauh selain KLCC Twin Tower. Tapi korang tahu tak ada satu lagi tempat menarik di Menara KL ni selain menara ni sendiri? KL Tower Mini Zoo satu lagi tarikan lain yang korang boleh lawati bila korang datang berkunjung ke Menara Kuala Lumpur ni.

Kebetulan hari ni aku ke sini dengan Kelab Blogger Ben Ashaari (KBBA9) untuk saja melepak bersama, cewahhhh.... Ok...tak perlu cerita banyak, kita tengok harga dulu. Bagi dewasa, harga yang dikenakan ialah RM32 seorang dan kanak-kanak adalah RM27 seorang. Kalau datang dengan family, korang ada dua pilihan iaitu Mini Package atau Family Package.





Bila dah selesai beli tiket di kaunter berhadapan dengan tangga untuk ke Menara KL, korang dah boleh masuk ke dalam. Lepas disambut oleh burung kakak tua yang cantik gila dekat kaunter, korang jugak akan disambut dengan burung kakak tua dekat dalam tu jugak. Tapi yang ni korang boleh bergambar, letak kat bahu pun boleh...hehehe...





Dalam ni ada sesetengah haiwan yang memang dilepaskan macam tu..lagi dekat. Ada kura-kura gergasi, anak kanggaru yang korang boleh bergambar dengan bebas tanpa ada gangguan. Tapi kalau monyet dan ada satu lagi tu aku tak ingat nama, memang dikurung la..heheeh.. kalau korang nak beri makan dekat binatang ni, korang boleh request dekat penjaga kat situ. Dorang akan bekalkan makanan untuk korang berikan. Kalau dekat zoo lain, susah nak dapat peluang-peluang macam ni. Tidak pun korang kena tunggu waktu-waktu tertentu.





Kat sini terbahagi kepada beberapa bahagian untuk haiwan-haiwan... tapi yang menarik, hampir semua tempat korang berpeluang untuk bagi binatang-binatang kat situ makan. Menarik kan?

Dan dekat satu tempat tu, korang boleh tangkap arnab dan guinea pig untuk bergambar dan bagi makan. Ada kura-kura yang berumur 30 tahun jugak...





Okay..bila korang dah habis berjalan dekat situ dan bergambar. Apa lagi, masa untuk beli cenderahati la kan? Ada kedai cenderahati masa korang nak keluar tu. Tak pun korang boleh duduk rehat-rehat dulu sebelum balik. Confirm boleh tenang minda bila datang kat sini. bukan setakat budak-budak ja seronok, tapi mak bapak budak pun akan enjoy dekat sini...





Terima kasih KBBA9 untuk hari ni. Ada masa kita jumpa lagi ya...



Nah video sikit untuk korang...


8 ulasan:

Mama Kembar 3 berkata...

Nak pi jugakkk huhu

Nadia Johari berkata...

seronok anak kita

mas saari berkata...

betul, kalau tak pi mmg tak tahu ada mini zoo kat situ.. mmg happy tgk anak² seronok!

Ummi Nani berkata...

mmg best anak2 i nak ajak p sana lagii

anazarin dotcom berkata...

Memang best pergi sini...

iffah hussin berkata...

Cuti sekolah ni nak repeat g sana lagilah... best sangat.

gulew kapas berkata...

Menarik menarik. Tapi xbest, malu na pegang haiwan jinak. Takuuuttt.

Shiqeen Sattar berkata...

mmg best kan dtg mini zoo

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...