12 September 2017

MomHcookFoodBox Untuk Orang Penang Dan Sekitar

Zaman sekarang ni kan, ramai yang nak makanan yang cepat dan sedap. Bab harga orang tak berapa kisah sangat asalkan makanan yang dijual tu sedap dan berbaloi dengan harga. Kalau kena dengan tekak masing-masing, mesti korang akan repeat order la kan.

Khas untuk orang Penang dan kawasan sekitar, terutamanya bagi yang bekerja dan malas nak keluar cari makanan masa rehat ataupun tak sempat nak keluar lunch sebab sibuk yang amat sangat. Ni aku nak habaq mai yang hangpa boleh order dekat MomHcookFoodBox. Perkhidmatan order makanan dan dihantar ke rumah atau pejabat hangpa tu.

Korang yang bekerja kat Penang tu, tak kisah la di pulau atau sebelah sini (tanah besar), jangan risau sebab MomHcookFoodBox memang cover satu Penang. Tapi !!! Bukan setiap hari cover satu Penang tau. Sebab MomHcookFoodBox cover satu-satu kawasan pada satu-satu hari. Contohnya, hari Isnin cuma cover di kawasan Seberang Perai dan Permatang Pauh. Hari Selasa cover kawasan Bayan Lepas dan Sungai Nibong. Haaa, lebih kurang macam tu la. Kalau korang nak tahu area mana yang dicover pada esok hari, korang boleh ke Instagram MomHcookFoodBox.




Makanan yang ditawarkan? Antara makanan yang ditawarkan untuk orang-orang Penang dan kawasan terdekat termasuklah nasi dan pasta dan salad dan snack dan macam-macam la. Contohnya macam Buttermilk chicken, Lemongrass grill chicken, Lemon chicken, Pasta Carbonara, Pasta Bolognese, Pasta Aglio Olio, Pasta Pesto, Sardine puff, Popia cheezy crab, Popia creamy mushroom chicken, Bread butter pudding, Sagu gula melaka,Potato salad dan banyak lagi la... Tapi kannnn... Selected menu on selected days. Hehehehe...nak tahu menu apa yang MomHcookFoodBox ni masak untuk esok, korang boleh ke IG tau.Terliur weh bila aku tengok gambar-gambar ni.




Dari segi harga pulak, memang berpatutan dan murah la berbanding korang pergi makan dekat kafe-kafe tu sebab harga bermula cuma dari RM6-RM10 sahaja (tak termasuk caj penghantaran). Caj penghantaran pulak bergantung pada lokasi yang dihantar. Tapi masih berbaloi la sebab korang cuma order sehari sebelum tu, dan cuma duduk tunggu makanan korang sampai di ofis atau rumah. Jimat tenaga, jimat masa, jimat minyak (minyak mahai oiiii la ni), jimat segalanya la...


Haaaa, lain dari tu, kalau ada yang nak buat majlis makan-makan tak kira la birthday ka, farewell ka atau majlis kecik-kecik, MomHcookFoodBox pun ambil tempahan jugak dengan maksimum untuk 100 pax.

So, bagi orang-orang Penang, kalau nak merasa boleh ke IG MomHcookFoodBox untuk tau menu dan kawasan yang dicover dan kalau nak order, boleh whatsapp ke 0175778742

Follow instagram @MomHcookFoodBox

2 ulasan:

IQ = Izyan Balqis berkata...

nasib baik penang, kalau kL dah order tadi

Tanpa Nama berkata...

Dapnya...x reti renggang ke jantan ni dgn awek aku

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...