16 Ogos 2017

Sejarah Berulang Lagi


Aku tak tahu sama ada suratan atau kebetulan, semuanya macam sejarah yang berulang lagi. Kan ada orang cakap, sejarah tak mungkin berulang. Tapi apa yang aku tengok sejak kebelakangan ni, sejarah lama macam berulang lagi. Cuma situasi dan keadaan saja yang berbeza. 

Contohnya, kan kat Facebook setiap hari akan naik 'See Your Memories' untuk kita tengok status-status atau gambar-gambar lama yang kita upload dari zaman Facebook dicipta. Dan bila aku tengok status-status lama aku terutamanya yang berkaitan meluahkan perasaan, terjadi dekat aku pada hari yang sama. Bezanya cuma masa dan keadaan. 

Contohnya, macam hari tu aku tengah berkecil hati, tapi bila aku tengok status-status Facebook lama aku, memang aku ada buat status tentang aku yang berkecil hati. Aku tak pasti sama ada ianya kebetulan atau tak, dtapi memang itu yang terjadi...

Bukan sekali dua, tapi banyak kali. Mungkjn ianya satu kebetulan hari yang sama aku rasa macam tu....atau mungkin aku ja yang rasa macam tu, korang pernah tak?

Tiada ulasan:

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...