08 Mei 2017

PBAKL 2017




Hujung minggu hari tu, aku ke PBAKL 2017 dekat PWTC. Lama dah rasanya aku tak jejakkan kaki aku ke PBAKL. Last aku pergi kalau tak silap aku, tiga tahun lepas. Lepas tu aku tak sampai lagi. Kebetulan aku dah kerja dekat area sjni dan ada bajet sikit, aku pun pergi la ke sana untuk menghabiskan apa yang ada.

Kali ni, memang aku tak pakai Waze sebab telefon aku masih kat 'wad'. Nak pasang Waze dekat tab aku, macam tak proper, jadi aku gamble je la. Lagi pun, aku dah dua kali ke PWTC, jadi aku cam la jalan walaupun tak berapa yakin...

Bila sampai kat PBAKL, aku nak beli novel, hermmm...tak best langsung novel-novel sekarang ni... bab tajuk dah satu hal, jalan cerita pulak lebih kurang sama ja sekarang ni. Tak ada feel langsung. Aku cuba la cari yang mana mampu tarik perhatian aku, harammm... tak ada langsung. Last-last, aku cari novel fixi ja, nasib ada yang berkenan kat aku...

Lagi satu, aku nak cari buku untuk anak buah aku, sebab kak aku dah pesan untuk aku belikan. Jadi tak ada la macam rugi sangat aku pergi ke sana. Buang masa sama sebab weekend aku takda program...hahahaa...

Bila pergi hari-hari terakhir ni, memang nak berjalan pun payah la. Ramai gila orang dekat setiap hall.. nak berjalan dengan badan aku yang 'sado' ni pun payah. Mana dengan parents yang bawak troli baby lagi, jenuh nak mengelak.

Tapi hasilnya...ada jugak la bahan bacaan aku untuk stok sebulan dua ni. Eih..silap-silap tak sampai... mati la nak kalau habis buku-buku aku ni... ada sesiapa nak sponsor buku kat aku tak setiap bulan?

1 ulasan:

IQ = Iez Qis berkata...

IQ tak berpeluang nak pergi pesta buku kali ni, tak perlah, next time bila anak IQ dah besar sikit baru best nak jalan2

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...