20 April 2017

Susah Dapat Line Telefon Di Rumah Flat


Disebabkan aku agak susah nak update blog memandangkan susah nak dapat line telefon dekat rumah aku, jadi, aku buat draft saja la... Cuma bila nak publish tu entahlah... Kadang-kadang sibuk dekat ofis, sampai terlupa nak publish... Aku tahu aku boleh schedulekan bila nak publish, tapi, feelnya kurang...tak panas...hahahaha

Baru-baru ni, ada kawan aku cakap yang bila duduk di kawasan perumahan flat, line telefon memang susah nak dapat, terutamanya yang duduk di aras tinggi ni. Betul ke? Aku macam tak percaya walaupun hakikatnya aku hadapi sekarang ni.

Kenapa aku tak percaya? Sebabnya, aku duduk di kawasan kampung dan rumah atas tanah pun, line masih tak ada. Macam mana tu?

Lagi satu...korang tengok TV atau korang punya pengalaman sendiri... Bila sampai di kawasan yang kurang ada line, korang akan angkat fon tinggi-tinggi sambil berjalan ke hulu ke hilir nak cari line... Macam mana tu? Musykil kan?

Tapi aku rasa salah satu sebab kenapa kawasan rumah sewa aku ni tak ada line yang kuat walaupun di kawasan Damansara, sebab penduduk yang padat. Bila dah ramai sangat penduduk di satu-satu kawasan, memang line akan slow.

Ambil contoh la...kalau pergi stadium untuk tengok bola sepak...confirm line memang tak ada ataupun slow gila walaupun tak ada live di TV. Sebab bila ada live, automatik line telefon semua akan 'ditarik'. So, itulah kesimpulan aku...terima kasih...
posted from Bloggeroid

2 ulasan:

Siti Yang Menaip berkata...

tulaa samalah.. CT pun susah dapat line skrang.. tenggelam timbol..

IQ = Iez Qis berkata...

owh, macam tu ke....mungkin betul kot, kena tengok kawasan yang tak ramai orang tinggal jugak la ni

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...