27 April 2017

Buffet Ramadhan 2017 Di Seri Pacific Hotel, Kuala Lumpur


Pejam celik, pejam celik dah nak masuk bulan Ramadhan dah kan... Rasa macam baru ja pakai baju raya tahun lepas...tiba-tiba, eih..nak puasa dah...kejap gila masa sekarang ni berjalan. Jadi, masa bulan puasa ni la selera makan yang biasa ni bertukar jadi 'luar biasa'...makanan yang kita tak teringin masa bukan bulan puasa tiba-tiba jadi teringin. Tempat berbuka puasa pun akan jadi bermacam tempat, apatah lagi bila nak buka puasa dengan keluarga atau kawan-kawan. 

Baru ni aku ke Seri Pacific Hotel untuk review buffet Ramadhan yang dorang tawarkan sepanjang bulan puasa yang dijangka pada hujung Mei nanti. Memang banyak gila makanan yang Seri Pacific tawarkan dan bagi aku, harga yang sangat berpatutan.




Halaman Haji Saad di Seri Pacific Hotel menawarkan banyak menu hidangan dan aku rasa lebih dari 50 pilihan yang korang boleh pilih...memang rambang mata la kan.

Di Halaman Haji Saad, korang akan disajikan dengan menu-menu tradisional dari pembuka selera, bermacam jenis kerabu, ulam-ulaman, sambal pencecah yang bermacam jenis, jeruk buah, dan macam-macam lagi la... Banyak ooo kalau aku nak tulis...





Tapi kan..antara 'signature dish' yang aku sendiri nak recommendkan dekat korang beriyani gam, kambing golek, bubur lambuk, serunding ayak, nasi kandar dan sup gearbox yang bila korang makan, pasti teringat kat Halaman Haji Saad ni. Bagi orang yang mempunyai selera kampung, jangan risau...menu ala kampung pun ada dengan bermacam kerabu (ikan, ayam, daging, kaki ayam, jantung pisang, mangga dll) dengan ulam macam kacang botol, pegaga, ulam raja, daun kadok dan paku rawan.  Tapi kan, apa la erti makan ulam kalau takda pencecah dia kan...mesti la ada sambal-sambal dia macam budu, sambal belaxan, cencaluk, tempoyak, sambal gesek, sambal nenas dan sambal mangga.





Untuk pencuci mulut, aku cadangkan serawa durian which is th best in town.. Sampai sekarang aku teringat lagi... Tapi ada jugak yang lain macam bubur cha cha, pengat ubi, bubur kacang hijau, pulut hitam, pengat pisang...macam-macam la...

Dekat Halaman Haji Saad ni, Seri Pacific dia hidangkan secara buffet dalam bentuk gerai-gerai kecil..jadi tak la padat dekat satu-satu tempat tu..mudah untuk korang nak ambil makanan.

Untuk pengetahuan korang, menu-menu ni akan sentiasa bertukar setiap hari bagi memberi kelainan kepada pengunjung. Jadi kalau korang datang setiap hari pun, tak ada la bosan sangat kan dengan makanan yang dihidangkan...

Tarikh Mula : 27 Mei - 22 Jun 2017

Harga : RM98 (Dewasa)/ RM49 (Kanak-kanak)

Selain Halaman Haji Saad, bagi korang yang nakkan sedikit kelainan dengan cra eksklusif sikit, korang boleh ke Zende Restaurant di Seri Pacific jugak..kat sini pun ada banyak pilihan makanan yang akan dihidangkan dengan harga yang sedikit berbeza tapi rasa yang cukup pasti dapat puaskan selera korang masa berbuka puasa nanti.




Antara keistimewaan dekat Zende Restaurant ni macam Gulai Daging campur umbut kelapa, lemang, satay ayam,dim sum, sup gear box, laksa johor, mee udang, murtabak, pasembor, shawarma, babaganoush, chicken mandy tandoori style, kari kepala ikan, kambing panggang, ayam golek percik dan banyak lagi...

Tarikh Mula : 29 Mei - 24 Jun 2017

Harga : RM138 (Dewasa)/ RM69 (Kanak-kanak)


Selain dekat dengan Stesen LRT dan KTM Komuter untuk korang datang ke Seri Pacific Hotel, pihak hotel jugak sediakan tempat untuk pelanggan menunaikan solat Maghrib dan teraweh sepanjang bulan puasa nanti.
posted from Bloggeroid

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...