14 Mac 2017

Men's Watch Pilihan Ramai

Bagi lelaki, tak banyak aksesori yang boleh ditambah untuk menjadi daya tarikan berbanding dengan perempuan. Jadi, jam tangan adalah satu-satunya aksesori yang sesuai sebagai daya penarik bagi lelaki. Sama ada mereka nak pergi majlis yang formal atau kasual, jam tangan akan menjadi pelengkap kepada fesyen seseorang lelaki itu tanpa bersusah payah. Betul tak?

Daripada tali kulit sehinggalah jam keluli tahan karat, setiap lelaki akan ada style masing-masing.  Macam aku jugak... Bagi mereka yang suka memakai jam dan ada banyak koleksi, mesti susah kan nak buat pilihan dengan bermacam-macam rekabentuk yang ada dalam pasaran, tapi dalam masa yang sama, korang nak tahu jam tangan yang mana menjadi pilihan ramai. 

So, kalau korang tak tahu yang mana menjadi Favorite Men's Watch, kat sini aku nak senaraikan beberapa men's watch yang selalu jadi pilihan. Mungkin korang boleh jadikan pilihan sama ada satu atau dua koleksi ni untuk sepadankan dengan pakaian dan gaya korang.


1. Daniel Wellington


Daniel Wellington ni dikenali dengan pemuka jam yang putih dan gayanya yang tersendiri. Bagi lelaki yang sukakan sesuatu yang ringkas, tapi nampak versatile, koleksi jam tangan  Daniel Wellington ini adalah pilihan yang tepat untik fesyen korang. Korang boleh padankan dengan pakaian kasual dan formal untuk menampakkan kehenseman korang...
 

2. Fossil


Kalau korang nak tunjukkan sikit sisi maskulin anda berbanding sisi lain, jam Fossil adalah pilihan yang sesuai untuk yang nak nampak 'abang-abang'. Ciri-ciri 'rugged' yang ada dalam jam Fossil ni akan menunjukkan sisi matang dalam sentuhan penampilan korang. Jangan risau, banyak pilihan rekabentuk jam tangan Fossil untuk korang tunjukkan keyakinan korang walau dimanapun korang berada.

3. Casio G-Shock


Bagi mereka yang aktif pulak,  Casio G-Shock adalah pilihan yang paling popular kebelakangan ni. Tak ada seorang lelaki pun yang dapat menahan keinginan untuk memiliki sekurang-kurangnya satu jam tangan G-Shock yang bukan saja jadi satu trend, tapi menerima sambutan yang hangat. Kalau korang lelaki yang suka 'workouts' dan banyak menghabiskan kerja dekat luar, jam tangan G-Shock pasti pilihan yang sesuai untuk korang.

Kalau korang nak tengok bermacam-macam lagi jam yang memang tengah jadi pilihan sekarang ni, korang boleh ke Zalora atau klik link favorite men's watch... selamat membeli belah...

6 ulasan:

Akif Imtiyaz berkata...

Casio G Shock pilihan en suami kak lya..tapi kak lya suka tgk Fossil hehehe..

umminani berkata...

gshock mmg i pakai. tak best masa nak tukar bateri.. adoi kena dua kali byr....hahaha

Shark Kay berkata...

daniel welington tu smart bro.
simple n minimalist.
aku ada 2 pasang dh.
heheh.

Seorang Syed berkata...

Saya lebih suka Fossil hehe. DW tu strap dia tak menarik la rasanya.

razzwey razz berkata...

Suka jam... Tapi bila beli, pakainya jarang... Hahahaha

Izham Syazuan berkata...

caterpillar tk de ker

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...