29 Jun 2016

'Baju Kurung' Untuk Lelaki



Adeihhh...mengucap panjang aku tengok trend terkini untuk baju lelaki...makin lama makin merepek... kalau tahun lepas dengan baju Melayu hipsternya...tahun ni ada pulak 'baju kurung' untuk lelaki sewaktu hari raya nanti...

Kalau baju Melayu tu guna kain bunga-bunga aku masih boleh pertimbangkan lagi dan masih boleh diterima logik akal walaupun dah hilang sikit 'kekacakan' baju Melayu tu...tapi bila adanya 'baju kurung' untuk lelaki ni...memang out terus dan tak boleh diterima dek akal...

Mungkin baju tu orang akan anggap macam kurta...tapi...eh eh...siap dengan kain lagi...memang dengan potongan kain baju kurung...bukannya design macam kain pelekat ke apa....

Adeihhh...jangan la nak rosakkan pakaian tradisional kita...takut di masa depan nanti, hilang identiti pakaian kebangsaan kita yang selama ini kita banggakan...

Nak berkarya tu tak salah, tapi biarlah masuk dek akal sikit...ini diubahnya sampai dah hilang identiti...nak cari kelainan tu boleh, tapi jangan lah sampai berlainan sangat....

1 ulasan:

UMMINANI berkata...

baju dah lawa, kalau pakai dengan jeans ke okay kot, bila pakai dgn kain nampak pelikkk tu..

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...