25 April 2016

Singgah Sebentar Di Bukit Tinggi


Balik dari Jengka 20, kami satu keluarga singgah sekejap di Bukit Tinggi...sebab alang-alang dah satu perjalanan nak balik rumah abang aku kar Klang...lagi pun kalau terus ke Klang, awal sangat sampai, jadi singgah dulu untuk sementara, saja buang masa...


Aku pun ni pertama kali ke Bukit Tinggi..sebelum ni tengok ramai ja kawan-kawan aku semua dah sampai dekat sini, tapi aku ja yang belum berkesempatan nak sampai...jadi hari ni rezeki aku la datang dengan keluarga aku...





Tiket masuk RM13 untuk dewasa dan RM8 untuk kanak-kanak...nak kata mahal tu, aku rasa biasa la untuk tempat peranginan macam ni...

Atas ni takde apa sangat pun..cuma untuk bergambar je dengan latarbelakangkan ala-ala macam dekat luar negara atau Colmar Tropicale...tengok dari gambar macam luas je tempat ni, tapi tak besar mana...kecil je...



Selain Colmar Tropicale ni, ada beberapa lagi lokasi menarik di Bukit Tinggi, contoh macam Japanese Tea Garden, Extreme Park, mini animal farm (kot) dan beberapa lagi...

Untuk ke semua lokasi-lokasi ni, ada kenderaan disediakan, lori yang dah diubahsuai...kalau nak naik kereta sendiri pun boleh, tapi sesekali rehat la kan..biar orang bawakkan...



Aku cuma ke Colmar Tropicale ni dan Japanese Tea Garden je...sebab dah sampai tengah hari, pastu cuaca agak panas, lapar lagi...memang kejap je...





Tiada ulasan:

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...