08 April 2016

Boat Noodle Buat Kali Pertama


Sebenarnya dah banyak kali nak pergi..setiap kali aku ke KL, pasti aku nak pergi..teringin nak rasa dan bergambar dengan mangkuk yang bertingkat-tingkat...tapi tak sempat...tapi sejak AEON Klebang buka, katanya Boat Noodle dah ada kat sini dan aku memang dah aim untuk pergi..cuma tak berkesempatan dan tak ada geng...

Dan impian aku tercapai untuk rasa Boat Noodles ni pada Khamis lepas...itu pun sebab dah janji nak keluar dengan sorang lagi blogger dari Kelab Blogger Ben Ashaari, Zizie Zack...sebenarnya dah lama dan banyak kali plan untuk keluar dan jumpa..tapi masing-masing sibuk dengan kerja...asyik tertangguh ja...





Memandangkan kami berdua tak pernah pergi Boat Noodle, jadi dua-dua blurr..tak tahu nak order macam mana...nasib baik pelayan tu sudi nak bantu dan terangkan segala menu yang ada...dan dia sendiri rekemen apa yang selalu orang pesan kalau ke situ...



Kami cuma pesan Boat Noodle memandangkan itu yang terkenal...yang lain macam makanan Thailand yang biasa...kami pesan sorang satu dan setiap jenis...ada dua jenis sup, satu macam kuah lemak dan pedas, satu lagi macam sup biasa tapi berempah...eehhhh..ye ke?aku pun tak ingat...tapi 2 jenis sup tu macam bawah ni penerangan dia...





Yang ada cuma ayam dan daging...itu sahaja...





Kalau ikut lidah aku...yang Ayuthaya tu menepati citarasa aku..yang satu lagi tu kurenggg...macam sup biasa ja...harga untuk satu mangkuk tu RM1.90 dan ada Drink of the Day...dan semalam, aku order Drink of the day, air serai...memang rasa serai la...hahahah...tapi tak kuat sangat la..air lain macam biasa la...satu mangkuk tu dalan dua kali suap ye...sebenarnya sekali suap pun dah habis...hehehehe

8 mangkuk, drink of the day, dan teh ais, RM28.95 untuk dua orang termasuk GST...ok la..boleh tahan...jadi kalau aku nak pergi lagi...aku akan order Ayuthaya ja...



1 ulasan:

Zizie Zack berkata...

Xsempat nak bergambar ngan mangkuk bertingkat2.. Lain kali, kalo pergi nk cuba menu lain.

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...