31 Mac 2015

Gunakan Baucer Buku 1Malaysia Anda di MPH Bookstore

Assalamualaikum...

Hari ni..balik kerja...aku tak tahu nak ke mana..singgah la ke AEON Kinta..saja meronda..asalnya nak ronda-ronda ja..last-last...masuk la MPH..

I thought besar la MPH sini..tapi..alahai..keciknya...novel and buku-buku pun tak banyak and menarik...

Tapi..tapi...tapi..aku dah aim nak dapatkan tumbler kalau kita spend baucer buku kat sini..so..nak tak nak..aku pun cari la...



Cari punya cari punya cari punya cari...dapat la 6 buah buku...



First time aku beli novel fixie..tak tahu la ada feel ke tak..if ada...aku akan beli lagi..

Jumlah beli tadi..RM 162....so..i need to add RM12.00 more...

And finalky...dapat jugak tumbler ni..aku tak tahu why lately aku sangat suka kumpul tumbler...



Aku pun dapat baucer dari MPH sebab spend sum amount of money by using baucer buku...

Okay..kat sini..ada maklumat untuk korang kalau nak dapatkan tumbler and baucer macam aku tu...kalau korang taknak tumbler..korang boleh pilih bag...cun jugak...







Selamat membeli....
posted from Bloggeroid

30 Mac 2015

Siapa Makan Cili Dia Yang Rasa Pedas...

Assalamualaikum...

kadang-kadang apa yang kita buat tak bermaksud untuk menyakitkan or menyinggung perasaan mana-mana pihak.. apatah lagi nak buat bagi mereka marah...

TAPI !!!

bila mereka rasa tersinggung dan marah dengan kita..maksudnya..mereka dah buat, fikir or cakap sesuatu yang tak baik tentang or dekat kita... betul tak??

Well..siapa yang makan cili dia la rasa pedas...serius..kadang-kadang kita tulis apa yang kita fikir tanpa sebab..dah FB pun tulis...

"What's on your mind?" so..salah aku ke tulis apa yang aku fikir?? hahahaha...nak marah..marah la FB..aku tulis apa yang aku fikir time tu..

mungkin ada yang marah sebab they had done something yang tak baik tentang aku...or they might said something yang kurang enak bagi aku...hahaha..aku takda niat pun nak cakap or kutuk orang...cuma maybe cara aku yang sarcastik tu...buat orang terasa..

kesah pulak aku kan??aku memang suka bagi sarcastic respond especially dengan orang-orang yang tak faham bahasa.

tapi macam aku cakap..siapa makan cili, dia la rasa pedas cili tu macam mana..hahaa...ada aku kesah??

28 Mac 2015

PERHIMPUNAN SISWI PERAK (PERSIS) 2015

Assalamualaikum...

Semalam..27 Mac 2015...telah berlangsung PERSIS 2015 di kediaman rumah MB Perak dan jugak finale di Dewan Banquet SUK...

Peserta daripada mahasiswi anak Perak daripada 22 IPT seluruh Malaysia...

Majlis turut dihadiri oleh Tuanku Zara Salim, Permaisuri Perak, MB dan juga ADUN and MP di negeri Perak...

Tengok gambar je la ye..tapi Tuanku Zara sangat cantik...

























Apa yang buat aku seronok..lirik lagu tema Persis tahun ni ciptaan aku dan naz..dan sajak yang dideklamasikan masa dinner semalam..ciptaan aku...

Non stop smiling sebab dipersembahkan dihadapan Tuanku..serius sampai sekarang aku tak senyum sorang-sorang bila ingatkan semula...
posted from Bloggeroid

22 Mac 2015

Baru Nak Fikir Masa Depan

Assalamualaikum...

Aku tak tahu la kenapa hari ni..aku asyik fikir pasal masa depan aku...aku fikirkan pasal rumah, kerja, kereta, kahwin and so on...

Maybe sebab dah nak habis belajar kot..just 3 month left...so...dah tak lama..lepas tiga bulan tu..nak cari kerja...

Dulu masa nak habis diploma..aku tak pernah terfikir pun benda-benda ni..maybe sebab aku dah set dalam fikiran aku untuk sambung degree...

Tapi bila degree dah nak habes...aku tak set dalam fikiran aku untuk sambung master..maybe tu alasan aku duk fikirkan masa depan aku...



Aku cuma boleh berharap ja..lepas degree nanti...rezeki aku murah...tak tunggu lama untuk dapat kerja...

Aku takmau la 'tanam anggur' lama sangat...mana nak cekau duit..dah la saving pun takda...

Tapi semua tu rezeki kan...kalau Allah tentukan rezeki aku tak lama lepas habis praktikal, Alhamdulillah...

Tapi kalau rezeki aku lambat lepas habis degree...cari la kerja-kerja part time dulu...as long as dapat income sikit...
posted from Bloggeroid

Nak Berhenti Menulis...

Assalamualaikum...

Aku rasa macam nak berhenti menulis dah dalam blog ni...bukan apa..dah stop dua tiga hari..mood tu dah hilang...

Ehhh..bukan berhenti tulis dalam blog..tapi tulis pasal internship dalam blog aku ni...hahaha..nak berhenti berblogging, memang tak la..

Even blog aku ni tak seberapa..traffic cuma seratus lebih sikit ja..but who cares right?

Aku cuma tulis apa yang aku nak tulis...whats on my mind...tak kesah orang baca ka dak..sebab aku guna blog aku ni sebagai tempat aku buat luahan perasaan...

Luahan perasaan la sangat kan?? Erghhh...



Aku stop nak update pasal intern bukan apa..sebab sama ja...hahaha...but if aku rasa hari intern aku tu best...aku akan cerita dalam ni nohhh...

Sebab aku tau..akan ada silent readers yang akan baca entry-entry aku ni...macam kiyah as yang selalu stalk aku..hahaha...

Lepas hang baca ni.confirm hang akan whatsapp aku...hahaha..kesah pulak aku kan...

Okay..need to sleep..what a hectic week sebab tak cuti...nak kampoi cuti dua hari teruih...

Nite...assalamualaikum...
posted from Bloggeroid

20 Mac 2015

Food Review : Cafe Hipster Ipoh "Gomok"

Assalamualaikum..

Straight to the point...lepas selesaikan apa yang patut dekat office..aku and ayie ke one of the hipster cafe kononnya di tengah pekan Ipoh...nama cafe tu adalah "GOMOK"...



Okay..actually aku rasa owner dia nak namakan cafe ni as 'Gemuk' tapi mungkin bunyinya macam kasar and tak best..so..dimodify nama tu ke "Gomok"..bunyinya agak comel andtak kasar sangat...hahahaha

Okay..environment cafe ni aku suka..simple and nice...cahaya yang agak romantik gitu bak kata kau..





Okay..jom tengok menu dia pulak...











Okay...terkejut tengok harga??hahaha..sama la..untuk student macam aku ni...awal-awal sem masa dapat PTPTN boleh la..

So..how about the presentation and taste...lets tell the truth...


Ni C'Me Fried Rice...ayie punya...sotong celup tepung


This one..aku punya..Blind Date...puyuh panggang







Set nasi goreng ni datang dengan ommelette, tomyam sayur, and also salad and tomato.

Seriusly aku cakap...presentation A, service A, but the taste, E...seriously...

Tak sesuai dengan harga...macam yang aku punya...to me..yang sedap dalam hidangan aku cuma ommelette and puyuh panggang..

Nasi goreng, pelik gila rasa..tomyam, aku bagi C...ayie punya..nasi goreng dia boleh tahan la...but masih jugak pelik rasa, sotong liat and keras...

Untuk puyuh tu..aku expect dengan harga macam tu...aku akan dapat puyuh yang dah dibuang tulang...sebab pengarub tengok 'My Kitchen Rules'...hahahaha

Air..yup..air...ayie order air cappucino ais and aku pula pesan Gomok Cooler..Gomok Cooler ni katanya campuran sprite,pineapples and aku terlupa satu lagi ala..

But..rasanya..nenas yang lebih...sprite tak rasa..

Bagi aku..aku takkan promote kan kedai ni pada kawan-kawan yang nak datang ipoh..maybe citarasa kita berbeza..tapi..for me..this hipster cafe



Thats all my personal view tentang Gomok..tq...
posted from Bloggeroid

19 Mac 2015

Day 17 Intern @ Perak Today

Assalamualaikum...

Damn....thats the word...hahahaha...first time kena marah yang buat aku kecut perut and takut...bukan apa..baru intern tiga minggu...dah buat masalah...

Aku takut aku kena buang ja..hahaha..semua salah aku..aku mengaku tu..aku campur urusan personal dengan kerja..memang kena la kan...

Takut aku bos marah tadi..even dalam whatsapp..yang tak bestnya..bila bos libatkan staff lain...yang sorang tu ok...yang sorang lagi tu...dia dah pandang lain dengan aku...

Hadoiii..baru 3 minggu intern..dah buat perangai...baru berangan aku akan diserap masuk terus bila habis intern..harapan hanya tinggal harapan ja la...hahahaha

Bagi aku..semua misscommunication ja..tapi..punca dari aku jugak..rasanya la...esom kena berleter lagi..harap-harap la tak kena depan staff...hope so...

Hari ni takda news aku langsung...tu ja..habis kerja..aku pergi lepak dekat Dataran KTM..saja buang masa dengan member sekolah aku...





Okay...need to sleep now..assalamualaikum
posted from Bloggeroid

18 Mac 2015

Day 16 Intern @ Perak Today

Assalamualaikum....

Done for today..hari ni dah plus minus dua minggu aku intern..Alhamdulillah..kejap sangat rasa...aku pun dah macam boleh ngam dengan semua officemate aku...

Hari ni..task aku senang ja..pergi cover game bola dekat stadium..dapat ja yang tu..aku dah macam... " what the...." dah la aku tak tahu apa langsung pasal bola ni...

Siang aku just terperuk dekat office update news kat portal...untuk esok pun sana..update crime...

Okay..aku ingatkan...akan bosan la bila kat stadium...tapi silap..happening gila kat stadium..dengan geng-geng ultras dom bersorak bagai...

Tambah lagi..aku duk kat area VIP..memang lagi best la..owh...by the way..free tau..hahaha..untung jadi media...

Aku taktau macam mana nak tulis news untuk sport...masa tengah lawan .aku duk sibuk mencatit...hahahaha







Ada pakcik ni..masa first half duduk sebelah aku...direct aku cakap...aku tak minat bola..tapi kena cover..nasib pakcik tu faham..and tolong aku...

Aku rasa..bola ni lagi seronok if tengok kat stadium..hahaha...environment dia lain sikit...bising dengan gendang semua...



Okay..ni news yang aku dah tulis...editor aku pun tak banyak bunyi..maksudnya okay la kot..aku tak refer mana-mana artikel..rasanya la..sama macam Le Tour De Langkawi..aku buat ikut cara aku..so that...aku rasa lebih yakin...

Okay..thats all..thank you..assalamualaikum...
posted from Bloggeroid

17 Mac 2015

Jangan Anggap Aku Macam Budak-Budak !!!!

Assalamualaikum...

Day 15 intern @Perak Today...okay..aku cuti hari ni..nasib baik cuti..boleh basuh baju semua..kalau tak..berbau satu office...hahahaha...

Untuk hari ni...aku try pergi makan nasi ganja kat ipoh...



To me..tak sesedap nasi vanggey sebab kurang pedas...tapi this one original la...Vanggey kalau based on apa yang kawan-kawan aku cakap...adalah yang dah diubah suai rasa dia dari nasi ganja..

Okay..bukan tu nak cerita...cerita bermula.mac ni..

Aku tak suka bila ada orang layan aku macam budak-budak..come on la...i'm already 24 la..i can take care of myself...aku dah biasa duk sorang masa kat penang and shah alam...so no need for you la nak caring lebih pasal aku...

Ya..kat penang and shah alam..aku ada kawan-kawan...same goes here..aku ada kawan-kawan...

Tau kau risau pasal aku..but can you just let me go?i know aku kena berhati-hati...and maybe kau rasa its your responsible to take care o me because kau lagi tua dari aku..but...thats not the point...

I have my own life...i have my own friends...i want to be free...if yang caring lebih pasal aku ni..family aku..aku tak kesah sangat sebab aku anak bongsu...tapi kau?

Hadoiii...penat la macam ni..nasib aku fikir sesuatu ja..thats why aku cuba nak bertahan...kalau aku tak fikir pasal tu..dah lama aku keluar..

Oppss...dah lama nak keluar?kau pun baru dua minggu duduk dengan dia...hahahaha..

Okay...got to go...esok kerja...bye..assalamualaikum...
posted from Bloggeroid

15 Mac 2015

Gambar-Gambar Tun Mahathir dan DS Najib di LTDL

Jom tengok gambar-gambar Tun M dan DS Najib sepanjang peringkat akhir Le Tour De Langkawi 2015 di Dataran Merdeka, Kuala Lumpur...


























posted from Bloggeroid

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...