16 Oktober 2015

Aiskrim Milkcow...

Semalam lepas habis kerja aku dan kakak ofis aku bosan tak tau ke mana...dia pun malas nak balik awal, jadi dia ajak aku melepak cari minum petang di kawasan Ipoh ni...mulanya tak tahu nak ke mana...dan dia ajak aku ke Milkcow, sebab tak tahu nak ke mana...lagi pun, aku dengan kakak tu pun tak pernah rasa Milkcow, jadi terus pergi ke sana di Ipoh Old Town..berdekatan dengan Plan B, Ipoh...



Masuk je dalam kedai, terus di sapa dalam bahasa Korea.. "Annyeonghaseyo"...ehhh...Milkcow ni dari Korea ke?hehehhe...tak tahu pun...



Dan terus ke kaunter untuk order aiskrim...tengok menu dulu...menu kat sini pun tak banyak, dalam 12 menu aiskrim dan ada side dish macam kek dan macaroon...





Aku pesan Macao Dream dan akak ofis aku pesan Milky Cube...harga? Paling murah RM11.50...size cup tu lebih kurang macam size chocolate Sunday di Mc Donald...





Milky Cube ada sarang lebah, dan Macao Dream ada macaroon sebijik...korang boleh pilih nak macaroon perisa apa..macam aku, aku ambil perisa red velvet...

Rasa aiskrim ni masa suapan pertama, sedap...tapi bila dah makan banyak dan nak habis, dia jadi muak sikit...mungkin sebab kenyang kot sebab sebelum tu aku ada makan dekat pejabat...

Lagi satu rasa Milkcow ni macam susu tepung budak...korang pernah rasa susu tepung budak yang sebelum dibancuh?tapi bukan susu tepung la, sebab aku nampak ada kotak air susu staff situ masukkan dalam icecream maker...cuma rasa aiskrim tu lebih kurang macam tu...aku tahu rasa susu tepung budak sebab kadang-kadang aku bancuh susu untuk anak buah aku, jadi aku rasa sikit..heheeheh...





Suasana kedai ni relax sikit, mungkin tak ramai orang dan pelanggan ramai yang beli dan keluar...tak makan dalam tu...aiskrim dia semua sama je perisa, cuma tengok 'topping' yang lorang pilih...

Yang sarang lebah tu, aku tak pasti betul atau tak, tapi manis sangat...mungkin betul la kot itu sarang lebah, atau buat dengan gula...ada macam 'hampas' bila makan..hehehe...




posted from Bloggeroid

2 ulasan:

sukabelisini berkata...

sampai sekarang, paling suka strawberi dan vanila. coklat jatuh tempat ketiga kalau bab eskrem. hehe

Izzaty Raihani berkata...

Ada halal takkkk

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...