18 September 2015

Food Review : Thumbs Cafe, Ipoh

Akhirnya dapat juga aku merasa makan dekat Thumbs Cafe..untuk makluman korang...Thumbs Cafe merupakan salah satu cafe hipster daripada 100 lebih cafe hipster atau terkenal di Ipoh ni...kedudukan cafe ni di Greentown Ipoh dan bersebelahan dengan Karat Cafe.

Okay...aku pergi malam semalam selepas buat 'farewell party' dengan kawan-kawan aku semalam...

Kita mulakan...menu dekat Thumbs Cafe ni memang banyak berbanding cafe-cafe hipster yang lain di Ipoh ni...





Dan malam semalam, masa aku dan geng-geng aku pergi...orang memang penuh...nasib ada tempat...korang boleh pilih nak makan di dalam atau diluar cafe...





Aku suka suasana cafe ni yang rileks dan tenang...suasana cafe ni walaupun ramai, tapi masih 'menenangkan'...lagi satu yang aku suka pasal Thumbs Cafe ni, dekorasi dia nampak mewah walaupun kalau tengok dari luar macam gerai biasa...so, don't judge a book by its cover...

Makanan...aku tunjukkan dulu gambar, baru korang baca komen aku tentang rasa dekat cafe ni...













Ini apa yang aku dan geng-geng aku pesan...aneka nasi goreng di sini, bagi aku biasa ja...sama macam dekat luar...tapi western food dia aku suka...spaghetti dan chicken chop dia memang mantap...

Bubur nasi? Aku bagi 5*...aku mengaku yang aku bukan penggemar bubur nasi, tapi disebabkan nak buat review, aku gagahkan juga merasa sesudu...tapi aku tak sedar yang aku dah makan bersudu-sudu bubur nasi kawan aku..nasib aku cepat sedar diri..kalau tak..habis bubur nasi dia..memang sedap...

Lagi satu..kalau korang nak sambut hari jadi sesiapa dekat sini, boleh jugak..sebab masa aku tengah makan, ada satu kumpulan pelajar kalau tak silap aku, sambut birthday kawan dorang..jadi pekerja Thumbs Cafe ni pasang lagu 'Happy Birthday'...so nampak macam special sikit la...

Dan akhir sekali...walaupun orang ramai masa aku datang, tapi servis cafe ni memang cepat...korang takkan tunggu lama untuk makanan korang sampai...itu yang aku suka...

Kalau korang datang...aku cadangkan korang datang ke Thumbs Cafe...terima kasih...
posted from Bloggeroid

2 ulasan:

Mama Kembar 3 berkata...

nasib baik tak abihkan semangkuk bubur tu terus ye haha

firzz duka berkata...

Itu la..nasib baik...kalau tak...tak pasal kena order lagi satu...hahahaa

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...