07 Jun 2015

Food Review: Cafe Hipster, Karat Cafe Ipoh



Assamualaikum...

Semalam, balik je dari Cameron Highlands, sampai Ipoh dalam pukul 8.00 malam. terus rehat dalam setengah jam, then keluar balik sebab nak lepak-lepak dengan orang jauh..hahahah...

Kami decide untuk ke Karat Cafe, dekat Greentown. actually, ni kafe hipster atau kedai yang famous dyang ke 10 atau kesembilan yang aku pernah jejak dekat Ipoh ni..

korang boleh refer entry ni tentang senarai cafe hipster and kedai famous di Ipoh ...

Ok...Karat Cafe terletak di Greentown. dan bersebelahan dengan Thumbs Cafe... boleh refer pada maps ni...

aku suka dekorasi Cafe ni sebab dia guna rumah lama dan dijadikan Cafe. sangat cantik bagi aku yang suka benda-benda klasik ni...dekorasi dalaman dia simple dan tak complicated...




okay..jom tengok menu pulak.. menu kat sini tak banyak pilihan...mungkin nak cepatkan pesanan kita siap kot or mencuba kelainan dengan tidak menawarkan menu yang banyak dekat Cafe ni berbanding cafe-cafe lain di Ipoh ni.

ini menu untuk makan...cara menu pun 'unik' bagi aku..hahaha...just print atas kertas A4 biasa je..itu sahaja menu yang ada di Karat Cafe, air pun tak ada yang special but, i try to find something yang bunyinya macam luar biasa...

So, untuk malam tadi, aku, basyir, n naz order Beef Sirloin Steak dan Capeq order Salmon With White Sauce and Mashed Potato.

Okay..untuk sirloin steak, ada tiga variasi sos which is BBQ, Black Pepper and Continental. Continental ni, korang akan dapat sos gabungan BBQ and Black Pepper.
this is mine.. with BBQ sauce

this one, capeq punya

with the drink, Lemongrass with honey
okay.. untuk sirloin steak, bagi aku mantap..untuk BBQ sauce, tepati citarasa aku...daging dia well cooked and mantap...

untuk capeq, dari apa yang aku rasa, white sauce tu rasa pelik sikit sampai Capeq minta sos cili..hahaha..dah ada sos cili, baru mantap katanya...


Bagi aku, sini lagi sedap berbanding dengan Gomok yang aku pergi sebelum ini...

Untuk Karat Cafe, aku bagi 4.5 over 5* 

Thanks bro for the dinner last night...wink3...



1 ulasan:

Kak Sue berkata...

Nanti boleh la terjah sini kalau balik kampong..macam best je..

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...