04 Mei 2015

Pertabalan Sultan Perak Ke-35

Assalamualaikum...

Simple update...one of the reason why aku nak praktikal di Perak adalah sebab nak cover Pertabalan Sultan Perak yang baru, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah.



Ye la..first time kot...plus..dengan guna kuasa media..aku senang untuk dapat access...

Tapi kan..masa dah apply dengan Jabatan Penerangan..akak senior aku cakap..aku tak dapat pass media untuk pertabalan, sebab aku cuma student praktikal..

And agak sedih sikit la tak dapat cover...hahahaha..sikit je..tak lebih...

Then..last two weeks aku di assignkan untuk cover persiapan untuk pertabalan di Istana Iskandariah...well..memang excited la..



Aku fikir, kalau tak dapat cover time pertabalan, dapat cover persiapan pun tak apa la kan...

But then..last week...tetiba aku dihulur sesuatu...jeng jeng jeng jeng....



Akhirnya..aku ditipu...rupanya aku dapat ja pass media...and dapat..

So hari ni..first time cover dekat Dewan Bandaraya Ipoh..aku excited tengok Tuanku Sultan and Permaisuri Perak depan mata..dekat pulak tu..

Tapi..aku lagi excited tengok Putera and Puteri Tuanku...comel gila...yang Putera banyak ikut muka Tuanku Permaisuri, yang Puteri, ikut muka Tuanku Sultan..comel gila...

And they are speaking...aku dapat dengar tadi...aku ni yang dah 24 tahun..speaking pun berterabur lagi..hahahaha..










posted from Bloggeroid

1 ulasan:

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...