21 Mei 2015

Kisah Terlepas Bas Ekspress

Assalamualaikum...

For the first time in my life sepanjang aku jadi pengguna bas ekspress...semalam first time aku tertinggal bas...kau rasa??

Nasib aku tak gelabah...sebab aku tau last bus Shah Alam ke Ipoh pukul 9.45 malam..

Alkisahnya macam ni...aku ke Shah Alam as usual la..jumpa Sir Nizam untuk Academic Writing...lepas jumpa tu, aku lepak la kat bilik member aku sementara tunggu dia balik kerja...

Tiket bas Shah Alam-Ipoh pukul 7.45 malam..member aku balik kerja pukul 6.30 baru dia sampai Kolej Teratai..so okay la...ada masa lagi...

Dekat-dekat pukul 7.00 tu, kawan aku ajak g makan dulu...aku dah macam... "sempat ke?"..tapi..pergi je la..maybe sempat...

Tunggu order and makan, dekat 7.40 baru selesai makan...shit..sempat ke...dari Seksyen 7 ke Seksyen 13 dalam masa 5 minit...

Member aku cakap..jangan risau, lebih dari cukup masa yang ada...maklum la..member motor baru kan...



Pecut punya pecut..7.47 sampai..kelam kabut cari bas...tapi...takda..hahaha...member aku dah muka bersalah dah..muka lain macam gila..

Tak pernah aku tengok dia macam tu...kahkahkah...so..terpaksa la beli tiket bas baru...harga RM23.90, tapi dapat diskaun RM5.00...kesian punya pasal...



Member aku bersalah gila muka..siap tanya aku nak apa-apa tak, dia nak belikan...kahkahkah...

Dia rasa bersalah la kot sebab dia ajak g makan tadi...aku paksa dia balik kolej sebab aku tau dia penat..dengan baru balik kerja lagi...

Lepak la aku sorang dekat bus stop tu...sampai Ipoh pukul 1.00 pagi and i need to walked around 20 minutes..

Itu ja kisah tertinggal bas..first time woii..ahhaah
posted from Bloggeroid

2 ulasan:

Allene typicalmommy berkata...

pengalaman. paling kurang dia ada rasa bersalah. ok la tu

firzz duka berkata...

Tak kisah pun sebenarnya..tapi teringat muka dia yg lain macam tu..hahahah..xpernah tgk dia camtu...

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...