03 April 2015

Sidang DUN Perak 2015

Assalamualaikum...

Okay...just a simple update...damn...aku lupa ambil gambar dewan...hahahaha..

Hari ni aku diassignkan untuk cover sidang DUN Perak..alone...without photografer and senior reporter dari PerakToday...

Kau rasa???dah la first time aku cover sorang...sebelum ni macam LTDL, at least ada fotografer as guide aku..ni takda...

Terpaksa la aku buat muka tembok, tanya senior reporter lain..and thank god, syukur Alhamdulillah...dorang pun bantu aku...

For the first time, aku kena ketuk 5 story sehari...5 story ye...and non stop...











Itu flow news yang aku ketuk hari ni...nasib la ada bantuan dari senior uitm aku..aida, afiq kot kalau tak silap and gg...

Best part pulak...makan kat sini..non stop..hahaha..even baru first time aku cover..memang kenyang...

Pukul 11 ada mcD, then lunch as usual..petang ada kuih and mee rebus...

Then..geng-geng YB ni, masuk bahagian media..bagi pizza sorang sekotak...ramai gila kot reporter dalam tu..aku rasa ada la kot dalam 20-30 orang...

Kalau share tu aku boleh la terima lagi..ni sorang sekotak..perghhh...



Yah...its might be normal to those senior reporter, tapi bagi aku yang intern ni...luar biasa..hahaha...then..pizza tu, bukak and makan ramai-ramai..enjoy ja rasa...

Then..bergambar la aku dengan YB tempat aku...mulanya...aku cakap la aku orang tempat dia..then dia tanya duk kampung mana...

Bila aku sebut nama abah, terus dia peluk bahu aku..seronok...well..abah dengan Dato Sham ni memang rapat..sebab abah pencadang masa PRU haritu...


YB Dato' Sham Mat Sahat, ADUN Alor Pongsu

Thats all..insya Allah..thank you...
posted from Bloggeroid

Tiada ulasan:

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...