16 April 2015

Food Review: Cafe Hipster Ipoh "8th Miles/BurgerBanjir"

Assalamualaikum...

Straight to the point...semalam aku and kawan-kawan aku ke Tanjung Rambutan untuk try burger banjir yang agak famou dekat Ipoh ni..

Okay..actually..aku yang first time try..yang lain...dorang dah pernah makan dah kat sini...

Nama kedai ni 8th Miles ataupun orang panggil burger banjir...nak tahu kenapa??sambung baca...

Lokasi dia mudah sangat..berdekatan pintu masuk IPG, aku rasa dalan 100 meter kot...kedai cuma tepi jalan je...





Okay..dah sampai..tengok menu menu...







Ni menu untuk yang chicken chop semua la..kesemua menu kat sini...western food..yang burger pulak..sama je..burger ayam, daging, oblong...sama.macam tepi jalan tu...

TAPI....ada bezanya...malam tu kami berlima order oblong..1 oblong kambing with cheese banjir, 1 oblong kambing special, 1 oblong kambing biasa dan 1 oblong ayam and 1 oblong daging special...semuanya banjir ye...

Tunggu punya tunggu..aku rasa dalam setengah jam kot...sebab ramai orang...sampai la menu kami...





Setiap pesanan..akan datang sekali dengan kentang goreng...opss...air jangan lupa..air paling sedap bagi aku and special menu, katanya lah, dekat 8th Miles ni...



Air ni namanya Bittersweet 8th Miles..memang sedap gila...campuran air aiskrim soda, serai,laici,daun pudina, lemon and asam boi..ala-ala macam minuman detox la..

Tapi seriusly..memang terangkat kot..sedap gila..tak menyesal...

Okay..bab harga pulak, untuk jenis chicken chop macam korang tengok kat atas tu..tapi untuk jenis burger...harganya standard macam korang beli kat gerai burger depan rumah korang je..

RM 3.50 untuk burger yang biasa and oblong RM4.50 untuk yang biasa...kalau nak banjir, you need to add RM1.50 and yang lain-lain macam cheese,telur ada extra caj.

Bab rasa, daging burger and oblong tu sama je kalau korang beli kat stall burger tu, tapi yang membezakan adalah kuah blackpepper yang dituang atas burger tu..banjirr....tapi..blackpepper sauce dia memang sedap...

Tapi bagi aku yang sukakan pedas and panas lada ni, ni cuma tahap satu la kepedasan and kepanasan lada dia...tapi memang sedap...berbaloi..


Aku akan cadangkan untuk sesiapa yang datang Ipoh untuk try burger banjir ni..tak rugi pun..sangat berbaloi-baloi..












posted from Bloggeroid

Tiada ulasan:

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...