18 April 2015

Bila Rasa Tanggungjawab Timbul

Assalamualaikum...

Just got a phone called from my mom..dari apa yang aku and mak sembang..aku rasa dah jadi tanggungjawab aku untuk balas balik apa yang mak abah korbankan untuk aku...

Tambah lagi...aku anak bongsu and aku sorang ja lagi yang masih study...aku rasa macam aku bebankan semua orang dalam family aku...

Kalau aku tak tukaq course masa untuk sambung degree, mesti aku dah grad and aku tak bebankan family aku...

Abah pun bukan ada kerja apa sekarang ni..tapi satu persatu masalah datang...yes..hidup tak lari dari masalah...tapi dengan keadaan sekarang ni...macam-maca aku fikir...

Aku pernah cakap yang aku tak pernah menyesal tukaq course….tapi bila keadaan jadi macam ni..aku macam...

Entah la...stress rasa...aku yang belum habis belajar lagi, then belum tentu lagi dapat kerja...kalau tak dapat keja..lagi aku bebankan family aku..aku takda saving...kenapa la aku tak menyimpan dari dulu...

Apa yang aku kena buat sekarang..kena tunggu and do my best untuk final sem ni..cukup-cukup la aku bebankan family aku...

Aku kesiankan mak abah...aku sayang mak abah...insya Allah aku akan pastikan mak abah bahagia dengan hasil titik peluh aku nanti...
posted from Bloggeroid

4 ulasan:

Cikk Mimin berkata...

selagi kita bernyawa. jgn lupaa balas jasa mereka.. wlupn mereka x ada kat dunia ni... sb mereka selalu doakan kita sejak kita belum lahir lagi..

firzz duka berkata...

Insya Allah

firzz duka berkata...

Insya Allah

Tanpa Nama berkata...

Sabaq fifi

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...