20 Mac 2015

Food Review : Cafe Hipster Ipoh "Gomok"

Assalamualaikum..

Straight to the point...lepas selesaikan apa yang patut dekat office..aku and ayie ke one of the hipster cafe kononnya di tengah pekan Ipoh...nama cafe tu adalah "GOMOK"...



Okay..actually aku rasa owner dia nak namakan cafe ni as 'Gemuk' tapi mungkin bunyinya macam kasar and tak best..so..dimodify nama tu ke "Gomok"..bunyinya agak comel andtak kasar sangat...hahahaha

Okay..environment cafe ni aku suka..simple and nice...cahaya yang agak romantik gitu bak kata kau..





Okay..jom tengok menu dia pulak...











Okay...terkejut tengok harga??hahaha..sama la..untuk student macam aku ni...awal-awal sem masa dapat PTPTN boleh la..

So..how about the presentation and taste...lets tell the truth...


Ni C'Me Fried Rice...ayie punya...sotong celup tepung


This one..aku punya..Blind Date...puyuh panggang







Set nasi goreng ni datang dengan ommelette, tomyam sayur, and also salad and tomato.

Seriusly aku cakap...presentation A, service A, but the taste, E...seriously...

Tak sesuai dengan harga...macam yang aku punya...to me..yang sedap dalam hidangan aku cuma ommelette and puyuh panggang..

Nasi goreng, pelik gila rasa..tomyam, aku bagi C...ayie punya..nasi goreng dia boleh tahan la...but masih jugak pelik rasa, sotong liat and keras...

Untuk puyuh tu..aku expect dengan harga macam tu...aku akan dapat puyuh yang dah dibuang tulang...sebab pengarub tengok 'My Kitchen Rules'...hahahaha

Air..yup..air...ayie order air cappucino ais and aku pula pesan Gomok Cooler..Gomok Cooler ni katanya campuran sprite,pineapples and aku terlupa satu lagi ala..

But..rasanya..nenas yang lebih...sprite tak rasa..

Bagi aku..aku takkan promote kan kedai ni pada kawan-kawan yang nak datang ipoh..maybe citarasa kita berbeza..tapi..for me..this hipster cafe



Thats all my personal view tentang Gomok..tq...
posted from Bloggeroid

Tiada ulasan:

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...