02 Mac 2015

First Day Intern @ Perak Today

Assalamualaikum...

Hari ni adalah hari first aku berpraktikal di Perak Today, korang boleh google peraktoday.com.my ...tempat aku intern ni adalah sebuah news portal ataupun lebih senang sebuah news online..

Apa yang aku dimaklumkan..company ni sudah dekat 5 ke 6 tahun beroperasi dan ada satu lagi cawangan di KL, lebih dikenali sebagai Perak Today @KL...

Okay...task hari ni??aku lapor diri pukul 9.30, it was to be at 9.00 am..and then..ni lokasi pejabat aku...



Atas 7E tu je..lepas briefing..aku study sikit house-style Perak Today..sepatutnya aku study sebelum aku start..nampak tak..betapa malasnya aku..hahahah

Then..pukul 12 aku ke Jabatan Pendidikan Perak untuk PC result exam stpm...and aku diminta untuk terus buat news balik tu...



Habes update news and send to editor...habes la kerja aku...then..surf internet, tengok tv..tu je la utk first day...

Malam, aku balik rumah, around 8.30 pm tu..aku dapat assignment untuk esok..apa yang aku rasa..setiap assignment, akan dihantar dua atau tiga orang..ok la kan...



Aku tak ambil gambar dalam ofis..sebab segan sama..bos pun ada...hahaha...next time la kot...byeeee...
posted from Bloggeroid

Tiada ulasan:

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...