28 Februari 2015

Nasib Anak Bongsu...

Assalamualaikum...

Well..aku anak bongsu dalam keluarga..anak last dari enam beradik..atas aku..ada 2 orang kakak dan 3 orang abang...

Well, i'm not telling you about my family background..hahaha...

Selalunya, orang akan ingat anak bongsu ni manja dan apa yang aku nak, aku akan dapat...hahaha..anggapan macam tu tak sesuai untuk aku ya...

Since aku kecik, aku tak pernah dapat apa yang aku nak kecuali time birthday or usaha aku sendiri.. ataupun..aku usahakan separuh, separuh lagi abah or mak tambah...so..aku tetap kena usaha sendiri..



As anak bongsu, sejak aku masuk degree baru aku sedaq betapa beruntungnya aku...tapi dalam masa yang sama..aku rasa bersalah pulak...

Bukan apa..dengan keadaan ekonomi abah yang...yahhh...aku ada abang and kakak aku yang sudi hulurkan bantuan untuk aku masa duit PTPTN dah habis...

Yahh..seriously aku segan nak minta kat abah dengan keadaan abah sebulan dua..thats why aku terpaksa minta kat kakak-kakak aku...kadang-kadang abang aku akan bagi jugak kalau aku pergi rumah dorang...

Tapi..ada tapinya..abang and kakak aku semua dah kahwin and dorang pun ada tanggungjawab masing-masing...and duit yang dorang bagi tu, boleh guna untuk keluarga dorang berbanding aku..

Tambah lagi, kakak and abang aku dalam masa yang sama duk tolong abah...lagi aku rasa bersalah...Tapi..aku takda pilihan..aku terpaksa..

Cuma aku berdoa satu ja..harap-harap aku dapat kerja secepat mungkin..supaya aku dapat balas jasa mak abah, kakak-kakak aku, abang-abang aku...sungguh..i cant wait to end my degree..so that aku takkan menyusahkan sesiapa...

Aku harap aku dapat grad on time..insya Allah...amin...
posted from Bloggeroid

Tiada ulasan:

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...