17 Februari 2015

Countdown : Praktikal Training vs Academic Writing

Assalamualaikum...

Pejam celik pejam celik dah tinggal seminggu lebih je before aku mula praktikal training deka Perak Today, sebuah news portal or online news yang banyak cover pasal negeri Perak. Banyak cover ye, bukan news tu semua pasal negeri Perak.

Dan minggu depan, aku akan ke Shah Alam untuk propose tajuk dekat advisor untuk aku punya Academic Writing. Adoii... dah la dengar macam-macam cerita dari senior pasal advisor aku ni...rasa cuak pulak...


Ini second time aku praktikal, tapi dalam industri yang berbeza. Aku still tak dapat bayangkan lagi macam mana aku nak interview orang dan call untuk dapatkan berita.

Walaupun masa study dah buat assignment pergi interview semua, tapi bila dalam dunia sebenar, aku yakin, semuanya berbeza, so...aku kena latih diri untuk deal dengan orang-orang yang patut....hahahaa

good luck firdaus untuk practical training....

Tiada ulasan:

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...