04 Januari 2015

Food Review : Mee Tarik Warisan Asli

Assalamualaikum...

Finally...dapat jugak aku merasa nak makan dekat Mee Tarik Warisan Asli dekat Padang Jawa Shah Alam.

Bukan apa..sebelum aku habis study dekat Shah Alam ni..aku nak merasa makan dekat kedai-kedai yang menarik and sedap...

Okay..straight to the point... Mee Tarik Warisan Asli ni adalah kedai Cina Muslim and dia ada beberapa cawangan area KL.







So...aku order "Sliced Mee Soup with beef" macam kat bawah ni...



Afkar order "Fried Lamen with beef"



And tunku order "Lamen soup with sliced beef"



Okay..moment of truth...bagi aku..mee dia sangat sedap..kenyal dan tak muak walaupun makan banyak...kenyal and aku rasa maybe lambat kembang...

Sup dia pulak..kalau makan sup saja..tak sedap sangat pun..sebab takda rasa sangat...tapi kalau makan sekali dengan daun bawang yang memang dah siap tabur dekat dalam sup tu..akan wujud rasa sedap..serius aku tak tipu...

Yang goreng tu..aku tak pasti rasa macam mana...tapi kawan aku cakap dia masam-masam sikit..well...boleh try..bagi aku..aku rasa aku boleh pergi lagi sebab mee dia sedap...

Mee dia kenyal and tak kembang..cuba tengok gambar aku makan kat bawah ni..mee tak kembang..tapi hidung aku yang kembang...hahahaha...





Dari segi harga..aku rasa tak mahal sangat untuk pelajar macam aku ni..untuk family pun..masih mampu la...hahaba..

Tu je..thanks...
posted from Bloggeroid

Tiada ulasan:

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...