11 Disember 2014

Food Review : Aden Gate Restaurant

Assalamualaikum...

Okay..first sekali..hari ni..Diet Atkins aku kelaut sebab makan nasik..hahahaha... itu pun sebab kawan aku belanja after more than 1 year nak belanja..tak apa..rezeki jangan ditolak...heheheh...ok...back to the mainpoint...

Kami pergi makan dekat satu restoran ala Arab dekat Pusat Komersial Seksyen 7..nama kedai Aden Gate Restaurant...makanan kat sini menghidangkan makanan ala arab..



And dalam menu..ada appetizer,main course and dessert...tapi sorry..aku segan nak ambil gambar banyak sebab pekerja tu tengok semacam...



So..antara main course yang aku ingat...ada mandy chicken,hanith chicken,mandy lamb,lamb madghout,chicken madghout and ada juga few choices of spaghetti...

Aku order chicken hanith and member aku order chicken madhgout...


Ni adalah hanith chicken


Chicken madhgout




Okay..moment of truth..rasa nasik dia sangat perfect..nasi arab..so dia guna beras basmathi..kan..basmathi la kan yang beras panjang tu...hahaha...sedap..perfect..rasa rempah yang sangat okay..tak kuat sangat rasa rempah dia..some of arabic restoren rasa rempah sangat kuat..but this one...okay...plus..nasi dia sangat banyak..boleh makan dua orang...

Untuk ayam hanith tu..ayam dia sangat lembut..lembut sampai ke tulang...so kalau nak gigit tulang tu pun ok...hahha..chicken hanith ni macam ayam yang dikukus..kalau perasan..ayam tu diletak dalam aluminium foil..and then dikukus...

Compare dengan ayam.madghout,ayam tu aku tak pasti macam mana..tapi dari pemerhatian aku..ayam tu dipanggang dan yes...masih lembut gila..

Untuk set nasi...kita akan dapat sekali dengan kari dan juga air asam...kot..ahhaha..tapi rasa lebih kurang macam air asam la...

Air..ada macam-macam pilihan...sirap arab,barbican and jus buah...

Jangan risau..harga masih mampu bayar..untuk set nasi,harga bermula dari RM 12 hingga RM 19 dan spaghetti dari RM 7 hingga RM 9..kalau tak silap aku la...Ada juga set-set lain..

Restoran ni terletak dekat Pusat Komersial Ssksyen 7 Shah Alam belakang kedai perabot dan juga belakang restoran Nasi Lemak Cinta Sayang..

Terima kasih zaidi sebab sudi belanja tadi...sayang hang...hahahaha....lepas setahun menunggu..akhirnya..terima kasih sangat2 zaidi

posted from Bloggeroid

Tiada ulasan:

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...