29 November 2014

Kereta Sewa Hilang...

Assalamualaikum...

First time dalam hidup aku..aku rasa cuak sampai ketaq tangan-tangan..tak pernah aku rasa sampai macam ni..

Alkisahnya...

Tadi (jumaat) eha ajak aku pi tengok wayang sebab dia nak redeem voucher tiket free kat GSC Setia City Mall..so..aku pun disebabkan lama tak tengok wayang..setuju laa....tiket free kot...sapa yang takmau kan...

Kami pun sewa la kereta dekat abang yang kami selalu sewa tu..sewa ikut jam...ok..setel la..sharp lepas isya'...kami pun gerak la ke Setia City Mall...



So..kami decide nak tengok Big Hero 6...pukul 9.40 movie dah mula...tengah-tengah layan movie tu...lebih kurang 20 minit nak habes...

Zappp......

Terlintas dalam kepala hotak aku...

"Aku kunci ke tak keta tadi??"

Terus menggelabah aku..rasa tak tenang nak tengok movie..dah la part klimaks cerita tu..eha yang tengah menangis sebelah aku pun..aku buat derkk ja...nervous fikir kereta hilang...

Habis tengok movie...aku laju ja jalan nak ke parking keta...sampai-sampai..tengok kereta takdak!!!dah la dengan lupa parking kat level berapa..so dengan confident aku cakap..yang salah level...

Time tu memang dah cuak gila..lembik lutut fikir pasal kereta hilang...naik satu level parking kot-kot kami terlajak turun..naik ja...aku jadi lagi nervous...

Aku fikir yang kereta ni hilang..first in mind yang aku fikir..macam mana nak balik kolej??hahahaha....lepas tu baru fikir kena ganti kereta...hahaha...rupa-rupanya kereta sewa tu terlindung sebelah Alphard..dah la sewa viva...terlindung pulak..haishhh...

Dah nampak kereta sewa..aku laju ja berjalan..check punya check..rupanya aku dah kunci kereta..tapi cuak punya pasal...habes tak tenang aku tengok movie...

Sayang ja tiket...tapi syukur alhamdulillah..kereta tak hilang...kalau tak..tak boleh balik kolej...
posted from Bloggeroid

Tiada ulasan:

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...