07 November 2014

Cakap ikut emosi..aku pun sama...

Assalamualaikum...

lama tak update blog ni..bukan apa..tak sempat plus busy,..sem ni memang agak busy...

just a simple post this time..perhaps..orang kita sebenarnya selalu biarkan emosi yang berbicara..betul atau tak? aku pun kadang-kadang terbiarkan emosi yang menguasai diri...sebab apa??sebab kita lupa kesan dan akibat, sebab kita tak fikir pun apa yang akan jadi bila kita biarkan emosi yang berbicara..

bagi kita, mungkin tak ada apa sebab kita boleh lupakan and act likes nothing happen..but untuk orang yang terpaksa harungi and hadapi tu..pernah kita fikirkan? emosi bercakap ni tak semestinya bila kita marah..kadang-kadang when we are toooooo happy and terlalu seronok..kita akan baut something yang lain dari kebiasaan.

yes..kita nak sharekan keseronokan kita...tapi dalam diam, tanpa kita sedar...ada orang yang mungkin terasa dengan kita...seronok dari segi pelbagai macam..nak share keseronokan tu bukan tak boleh.,.tapi ada limitnya...setiap benda yang kita buat dalam dunia ni..mesti ada limitnya..

kadang-kadang walau kita dah terbiasa pun..kita kena fikir apa perasaan orang lain terhadap apa yang kita cakap...sekarang ni aku try untuk control emo aku...sekarang pun aku sebenarnya under emo..tapi..i will try not to obviously said that i'm emo...hahaha..actually memang entry ni entry emo...talk to the mirror FMR...

cara kita tak semestinya sesuai dengan semua keadaan...sebelum lakukan sesuatu tu..tengok dulu keadaan..sesuai atau tak..memalukan seseorang atau tak...or anything else..cakap ikut emosi ni pun kita senang boleh tengok dekat FB...senang sangat nak tengok..most of FB users cakap ikut emosi without thinking the impact that the others might feel..

well..tu ja kot aku nak update...pesan aku...dalam keadaan apa pun..andai emosi tu stabil, marah, seronok or so on...fikir-fikirkan kesan..nak berkongsi tak bersalah..tapi ada cara tersendiri..

Tiada ulasan:

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...