09 Mei 2014

Sweet Talker...ermmm....

ok..time tengah menyembang tadi..tetiba ada satu topik yang aku and kawan-kawan termenyembang... sweet talker...how come nak settlekan orang yang macam ni...

sweet talker ni senang cakap orang yang sentiasa bercakap benda yang manis-manis..janji yang manis-manis..untuk apa?? itu cuma dia je yang tahu untuk apa dia jadi sweet talker ni..sweet talker ni jadi kat semua orang..either lelaki or perempuan..or maybe jugak pondan..muahahahah...ok..kidding...

bagi aku..sweet talker ni lebih kepada untuk seek for attention, ambil hati and curi perhatian (boleh jugak cakap as attention seeker)..kadang-kadang sweet talker ni berguna juga untuk ambil hati orang..tapi tengok pada keadaan...tapi dalam banyak keadaan..sweet talker ni langsung tak berguna...hahahah..bunyi macam kejam kan...hahahaha...

orang yang sweet talker ni selalunya cuma mampu bercakap ja...tapi nak laksanakan tu..erm...well..u know well..susah untuk orang-orang ni buktikan kata-kata mereka..pernah dengar lagu Siti Nurhaliza

"biar bicara...manis, memujuk dan merayuku...."

see...siti nurhaliza dah cakap dah dalam lagu dia...but..if kita notice dari awal yang some one tu adalah sweet talker, kita takkan mudah percaya setiap word yang dia cakap...but,..if kita jenis pending , peluang untuk identify seseorang tu sweet talker tu susah..maybe kita akan senang identify bila dah banyak kali jadi...


sweet talker ni selalu digunakan oleh playboy, playgirl, dan attention seekers...janji senang, tapi nak tunaikan tu susah...orang macam ni kalau boleh...kita push dorang untuk buktikan kata-kata yang dorang pernah cakap...this is one of the way..selain tu..kalau kita takut dia terkecil hati..just amalkan masuk telinga kanan keluar telinga kiri...bak kata p ramlee...

"masuk angin keluar asap..."

orang macam ni susah untuk berubah...bagi aku la kan...just follow apa yang dorang nak..tapi nak percaya tu fikir habis-habis..but some idea from them..might be useful...hahaha...maybe la..

pengalaman aku dalam hadapi orang-orang macam ni...aku just ignore je...tapi if dorang kemukakan idea..kalau bagus...kita terima je la..apa yang keluar dari mulut dorang..tak semestinya kita reject semua...ada yang berguna jugak...

kalau kita ada program and perlukan sponsor...just send this sweet talker..chances untuk dapat sponsor tu amat tinggi..hahaha..tak percaya..try send orang tu tengok..hahahaha...

Tiada ulasan:

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...