30 Oktober 2013

There Is No Much Time Left

There is no much time left for me. Less than two days I will go far away from this world. I must spend the rest of my life by doing things what I really want to do and go everywhere I want to go. Here, in the airport, people are busy to depart and arrived from the entire world. And me, stuck in flood of people who are laughing and crying.

In 43 hours, the things that I really want to do are, I want to meet a woman that I love the most. I want to tell her that I love her so much. So I make a call to her. In a blink of eye, she answers my call, and I ask her to come to the airport. It takes 30 minutes for her to arrive. There is no much time left. When she arrived, I give her a bouquet of flower that she loves roses. I knee down my knee and I said to her that I love her.
She is shock. She starts to cry. She said she love me too. Oh my God, we have the same feelings. But why now we only know that we love each other? When the time is running out, we find something that are be hidden all this time. I tell her what is happening. And she said she will always love me and asked me to wait for her at the door of heaven.

I ask my family to joint me visit Mekah and Madinah. I want to visit our beloved Prophet and watch the beautiful scenery of our Holy Land. This is what I want. Even there have another place that I really want to go, Mekah and Madinah still in the first place that I want to go.

From Holy Land, I call my best friends. God, it is only left just 24 hours. Just a day before I closed my eyes forever and left this world. I want them to join me for a trip to South Korea and Australia. Before I go far away from them, I want them to have a happy memory with me. So they will always remember me. We enjoyed the beautiful scenery at Australia and South Korea. We watch panda, kangaroo at Melbourne; we tried kimchi and kimbap at Seoul. It is a sweet memory for me and my best friends.


There is no much time left went we back to Malaysia. I want to end my life here, in Malaysia, at my hometown, my home. I asked my mom to cook everything that I love. That night, before I go to sleep, I ask for forgiveness from my parents and family, I hug them. I go to sleep and I will die peacefully. I don’t want to see tears from my family when I take my last breath. Lets them cry when I’m already be in different world from them and I hope they will always love me.

ps: this is my assignment for Public Relations feature writing...
enjoy it..hope u still understand  even my English is bad..

24 Oktober 2013

Randomly Punya Cerita..

assalamualaikum...

lama tak berupdate blog ni..sampai aku terlupa aku ada blog...hehehehe..biasa la..masalah internet..even time cuti sem pun aku tak ada mood nak on laptop..kalau on laptop pun...just untuk download and tengok Running Man and awek aku je.. Song Ji Hyo...hahahaha...

randomly..aku nak share a few story yang terjadi sepanjang aku tak update blog ni...just simple2 punya story je la...

1. Kehilangan seorang teman..
dari Allah kita datang..kepada Allah kita kembali..tarikh 16 Oktober 2013...aku kehilangan seorang kawan seusia...kehilangan arwah adalah satu kehilangan besar buat kami kat kampung..arwah sangat mudah untuk tersenyum,...even aku cuma jumpa dia kalau ada kenduri kahwin dekat kampung and kadang2 je terserempak tengah jalan..tapi hubungan kami tetap baik...arwah tak pernah meninggi suara... Ya Allah ya Tuhanku..Engkau tempatkanlah Rasyidi Zainon di kalangan hamba-hamba-Mu yang beriman Ya Allah...arwah temui ajal sewaktu bekerja..satu kejutan buat kami semua...
al-fatihah
2. Semester 3..Senior Time..
ok..result aku untuk sem 2 drop sikit..aku tak tahu kenapa...aku tanya kawan-kawan aku..ramai yang pointer dorang naik...aku macam...what???how come result korang boleh naik but result aku turun??petua korang??even result aku drop..still 3 pointer...alhamdulillah..sekarang part 3..still kelas 3B and still jd class rep...ergghhhh....why me?why me??sem ni banyak kelas dengan geng advert..sporting jugak dorang ni...well..untuk semester ni...aku dah jadi senior...even tak senior sangat...aku expect untuk sem ni..result aku akan naik sikit..harapan je la yang mampu..kalau tak...

3. Family Business
Alhamdulillah..rezeki Allah...abah dah berjaya kembangkan business keluarga...restoran...buat dekat depan kampung ja..nama restoran tu.. Hasmira Cafe...apa??nama Hasmira..well..nama tu gabungan nama kakak-kakak aku..Haslini dan Shamira...so jadi la Hasmira Cafe..tapi bagi aku..gabungan tu gabungan nama 3 orang kakak aku.. Haslini, Haslinda and Shamira...semoga arwah kak Linda tenang kat sana...so..korang kalau lau dari Bagan Serai ke Selama or vice versa...boleh la singgah..bukak dari pukul 4.00 petang sampai pukul 1.30 pagi...

4. Blog Berpengaruh?? Hahahhaha
ok..this one memang aku nak cerita..aku sendiri tak percaya and aku pun tak tahu korang percaya ke tak..hahaha..ada sorang silent reader ni..dia cakap blog aku ni ada something yang boleh attract orang untuk terus baca entry-entry yang aku post dalam blog yang tak seberapa ni..hahaha...aku tanya 2 orang..n they gave me the same answer...aku macam terkejut..blog ni bukan ada apa pun..just a normal blog for me to express my feelings and thought...and i'm proud that ada orang yang sudi baca blog ni...alhamdulillah...

 5. President Journalism Society??
well...sekarang ni aku menjadi calon utk president kelab Journalism faculty masscomm...well..ada enam calon semuanya..aku tak expect untuk jadi president..tapi kalau terpilih..aku akan lakukan yang terbaik..sekarang ni..ada orang tengah provoke aku dekat group journalism..hahaha..hanya orang yang bijak sahaja mampu mentafsir jawapan yang bijak..bila orang provoke aku ni..aku lagi semangat nak berkempen and menang..biar dorang sakit hati..
well..pemilihan president kali ni agak unik..and first time diadakan... lebih kurang macam general election punya cara...tempoh berkempen seminggu..and pemilihan adalah pada 28 Oct 2013..well..time tu aku kat kampung untuk exam MUET...aku harap..apa pun keputusan...semua dapat memberi kerjasama untuk kelab ni..

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...