28 April 2013

Alhamdulillah...sorang lagi...

Assalamualaikum...hehehhe...last update untuk cuti midsem ni..tengok la nanti lepas PRU 13 nanti kalau aku rajin update...al maklumlah..selalunya lepas cuti midsem ni..minggu paling nazak...hehehe..aku pun akan hadapi benda ni..tambah2 lagi dengan pressure pasal benda lain sikit..

well...alhamdulillah..jumaat lepas...26 April..kawan sekolah aku dah menamatkan zaman solonya...dia ni kawan satu kumpulan dengan aku n kawan2 yg lain..nama dia Liza..nama suami Aidil..well... just a little bit story bout her n her husband...



semoga berbahagia kawan...
ambik berkat orang cakap...
dorang berdua ni dah bertunang dari lepas SPM..dari umur 18 tahun kalau tak silap aku la...ke 19?? aku pun tak pasti..then Liza ni pun kerja sekejap...sepatutnya bertunang tak lama...tapi alih-alih..si Liza ni dapat masuk diploma...so terpaksa extend tempoh bertunang...tunggu la si Aidil ni..well...bagus dapat tunang yang penyabar..and insya Allah..rumah tangga dorang akan kekal ke akhir hayat sebab Aidil ni aku tengok jenis penyabar orangnya..Liza pun..dari apa yang aku kenal dari sekolah..memang agak 'brutal' sikit..hehhehe..tapi dia memang baik orangnya.. (ok Liza, bagi aku RM50...hehehee)

bergambar bersama mempelai...tahniah...
antara yang hadir...

well..aku join majlis nikah and walimatul urus dorang..time nikah tu..aku pulak yang nervous..hehehhe...aku sebenarnya suka tengok orang menikah..suka suasana and kutbah tu sendiri..suka tengok pengantin perempuan menangis, kesat2 air mata..huhuhu...drama...hahaha...tapi lain pulak yang jadi..yg aku tengok pengantin lelaki yang menangis...then aku tanya dia...

dia cakap..dah lama dia tunggu saat ni...dia kata dia pecah record kat kampung dia..bertunang paling lama..tak apa la..akhirnya bersatu jugak dua pasangan ni...alhamdulillah..aku happy gila..



yeah... 1 Malaysia bersama pengantin...

orang cakap..amek berkat...
well..ni ja last update dari aku...aku doakan semoga Liza dan Aidil...berbahagia hingga ke akhir hayat...nanti dapat baby bagitau..muahahah...well..dalam hati aku..aku nak pergi setiap wedding kawan2 aku...insya Allah..itupun kalau berkesempatan..ok..nak pack barang..nak balik Shah Alam dah..assalamualaikum...

27 April 2013

PRU 13 : Ini Ceritanya...

Assalamualaikum...ok...seperti yang dijanjikan...malam ni..aku nak cerita serba sedikit tentang cuti midsemester yang aku buat...apa?? assignment??? memang aku tak sentuh langsung...hahaha..tak ada semangat...semangat yang lain pulak aku buat...

well...aku balik pada 19 April...then 20 April tu penamaan calon...everynight...aku pergi kat pondok panas...and of course..milik Barisan Nasional sebab,... Keluargaku Pengundi BN ...katanya...kau mampu??well..aku dari kecik lagi (aku pernah kecik ke??) memang dah diajar, ditunjuk untuk menyokong Barisan Nasional sebab itu adalah yang terbaik..dan aku akui itu semua..well...

pada 20 April pagi tu..for the first time in my life..aku secara active terlibat dengan politik...walaupun aku tak dapat mengundi pada PRU kali ni..tapi aku tetap bagi sokongan penuh pada Barisan Nasional...pagi tu...aku join untuk penamaan calon dekat SMT Kerian...abah sebagai pencadang untuk YB Dato Sham...untuk DUN Alor Pongsu...ni kali kedua abah jadi pencadang untuk YB Dato Sham...
My abah (dua dari kanan) dengan calon Alor Pongsu (2 dari kiri)

calon-calon untuk Parlimen Bagan Serai,
Dun Alor Pongsu, Selinsing dan Gunung Semanggol
suasana tu..memang aku tak dapat gambarkan dengan kata2...dengan bacaan doa, takbir, selawat dan nyanyian patriotik..rasa bangga dan terharu semua ada waktu nak berarak tu..walaupun berpanas sampai pukul 1.00 tengah hari..memang berbaloi..bersemangat..
lautan biru...semoga kekal mendapat mandat rakyat..amin..

lelaki dan wanita.., Melayu Cina India...
semuanya sokong Barisan Nasional
then..hampir setiap malam...aku akan bantu apa yang patut dekat pondok Barisan Nasional...tolong pasang banner, bendera and apa-apa yang patut la...seriusly..memang seronok..banyak sebab aku sokong Barisan Nasional...sebab yang utama aku sokong Barisan Nasional sebab bagi aku...
Perarakan pada penamaan calon diketuai Dato Zaili Bin Cha..
Ketua UMNO Bagan Serai

"Hanya Barisan Nasional yang mampu mempertahankan kesucian agama Islam, kedaulatan Raja-Raja Melayu, dan Keistimewaan Hak-Hak Melayu dan Bumiputera tanpa mengenepikan kepentingan kaum-kaum lain"

and sebab-sebab lain sama...aku sebagai mahasiswa..aku rasa aku berhak untuk suarakan pandangan aku and aku tahu apa yang terbaik untuk aku, anak cucu aku...
Saya Sokong Barisan Nasional, Saya Sokong YAB Perdana Menteri

bagi yang sokong pembangkang...aku tak kata apa yang korang sokong tu salah atau tak patut..sebab kita ada pandangan masing-masing..cuma kita ja tahu apa yang terbaik untuk kita..cuma jangan sampai nak gadaikan agama kita semata-mata untuk meraih sokongan orang yg bukan seagama dengan kita..jangan gadaikan hak keistimewaan orang Melayu dan Bumiputera semata-mata nak jadi kerajaan...tak kira anda pro-kerajaan atau pro-pembangkang...ingat tu...

well..malam esok akan ada satu lagi entry before kembali ke 'penjara'....arrgghhh..assignment berlungguk tak sentuh lagi...nite...thanks for reading my blog...

23 April 2013

KISS...

Assalamualaikum....halo halo halo....sihat???wahhh...dah lama tak berupdate kan dalam blog ni..well...i just want to Keep It Short and Simple... KISS...ok....hahahaha..itu la maknanya tajuk entry aku kali ni..well...insya-Allah...lagi tiga malam aku update panjang sikit dalam blog aku ni..sekarang aku busy sikit..dah ada kerja sikit..al-maklumlah..dekat-dekat PRU 13 ni..ada ja keja sikit nak kena buat...
Wajah terbaru aku ok... i tak cucuk botox ok...
amek collagen je...muahahahah

sekarang ni cuti mid-sem break...so..ada la sedikit sebanyak cerita yang aku nak share nanti..tunggu ok??daaa....

Assalamualaikum...

05 April 2013

Siapa??

Assalamualaikum..lama tak berupdate blog ni..bukan apa..agak sibuk sikit dengan sem baru ni..tambah-tambah sekarang ni...assignment dah start banyak and most of it nak kena submit before mid sem break..kesah plak aku...hahaha

well...nothing much to story mori...well...i dont know why...i feel so stressed or maybe..i miss my hometown so much...homesick...aku tak tahu la..dengan suasana yang aku rasa kurang menyeronokkan bagi aku..or aku yang membosankan...aku tak tahu yang mana satu betul...hahah...well..mesti korang pun peningkan....kesah plak aku...as long as i'm happy...ermmm...happy ke??

since malam tadi...aku tak boleh tidur...actually dah 3-4 malam dah tak leh tidur...untuk elakkan kawan-kawan aku tahu yang aku tak boleh tidur..aku tengok cerita korea...hahaha...rooftop prince...allaaaa...even they know that i cant sleep...they will ignore me..just like its nothing..so thats why aku just keep it as a secret..like nothing happen...they never care about me..or aku je yang fikir macam tu...ok...aku je yang fikir macam tu...

i miss someone that i'm really love...but i dont know who she is...yahhh....its sound stupid right??kesah plak...i love my mom...i love my dad..i love my bro...and i love my sis...but 'she' is someone special for me..but suprisingly..i dont know who she is, where she is...omaigodd...what happen to me...i really need to know...who she is..

yang pasti...bukan dia, dia dan dia...since aku sekolah..cuma 3 wanita ja yang berjaya ada dalam hati aku even utk seketika...bukan F, bukan J or bkan A...weird huh??so..huruf apa yang nak naik lepas ni...yang pasti...bukan 3 orang ni...and Alhamdulillah...aku dapat buang perasaan aku dekat J..dekat F dah lama...n dekat A pun...tak sempat ada...hahahah...tapi yang pelik..siapa??

well..ni je kot..actually..i have another story that i wanna share with you..but i think..ni bkan masa yang sesuai...tengok2 la nanti macam mana...assalamualaikum...

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...