30 Januari 2013

Rindunya...

assalamualaikum...

agak lama aku tak mengupdate blog..heheh...entah la..mood malas nak mengupdate blog even ada internet connection 24/7 and ada masa...al maklumlah time cuti sem kan...

well..this semester break..aku just duduk umah bela badan yang sentiasa sihat ni utk jadi sihat lagi...ko hadooo??? kesah plak aku kan orang nak cakap apa..janji aku happy...

well..just a simple update...aku nak gtau aku sangat2 merindui 

1. SMK Alor Pongsu
2. UiTM Penang (kedai makan especially)
3. Kawan-kawan dekat UiTM Penang
4. Member-member sekolah
5. Cikgu-cikgu time sekolah
6. bercuti dengan family macam dulu...

wahhh..rindunya...kalau la dapat putar balik masa..aku taknak tinggalkan sekolah..tapi aku pelik..most of my friends said...kalau boleh..dorang taknak ingat zaman sekolah... Why?? dorang cakap tak ada apa yang best pun...thats why dorang tak nak ingat..well..everyone have their own perception...

tapi bagi aku..for now..aku sangat rindukan sekolah aku..rindu nak belajar dalam kelas..rindu nak pakai baju pengawas..rindu nak jadi MC Perhimpunan..rindu nak buat mesyuarat pengawas setiap jumaat..wahhhh...rindunya..tapi sayang..dah tak boleh dah nak kembali ke masa tu...kalau tak...ermmm....

ok la..tu je nak update...hehehehe....jumpa lagi...

20 Januari 2013

Masscommers Sem 1 SETTLE...

Assalamualaikum....

agak lama aku tak berupdate kat blog ni...agak-agak dalam berapa lama??aku rasa setahun ada kot...sbb last aku check 2012..sekarang dah 2013...hehehe..nak wish happy new year pun...errr...macam dah lambat...takpa lah..just continue like usual...

Alhamdulillah...
tamat sudah semester satu as a journalism student at Faculty of Masscommunication and Media Studies UiTM...which campus??of course Shah Alam....yah...Shah Alam yang tak ada wayang tu...sobsobsob..sedih2...hahaha....well... sana tu best jugak..not bad..even quite boring..tapi banyak tempat yang aku tak sampai lagi area shah alam tu..

well..tu bukan cerita aku sebenarnya...selama hampir 4 bulan aku kat sana...syukur...semua berjalan dengan lancar..dengan kawan2 yg concern, sporting, gila, and lone ranger..hehehe...semua nya aku boleh masuk..and the important thing is, aku rasa...all of them boleh terima diri aku seadanya..even i'm just a village boy...nothing to be proud, there's no ability to show..at least they respect me..i dont know why..maybe i'm one of the eldest in the class or because i am the class rep?? i dont know..but to remind them...i hope they are not belief on me 100% sebab aku takut in future, i will make them disappointing...

well..dengan subjek yang agak tough sem ni, report yang..errrr...ok...aku rasa..aku boleh capai target kot...target aku bukanlah nak DL (tapi kalau dapt syukur)...at least aku nak...3.0 ke atas la...like what i did for my diploma..grad dengan 3 pointer...hehehe...

lecturer aku rasa semua ok...cuma..ada la skit yg aku tak berkenan dengan peoples around me (not my classmate)...because some of them are to exaggerate...i will not telling you who they are...if that kind of people read my blog...i hope they will understand and change their attitude...perhaps...hahahaha...

well...to my classmate...thank u to all of u because be to awesome in my memory...insya allah..sem depan kita jumpa lagi ok...harap2 semua still dalam kelas yang sama...even ada masalah skit dalam kelas kita..harap sem depan kita create a new relationship ok..lupakan apa yang dah jadi...

maybe lepas ni..aku akan kerap update sebab tengah cuti sem sebulan setengah..nak p bercuti pun tak boleh sebab ada halangan...sobsobsob...well..thanks to all my housemate.. yam, zaidi, Z, farid and sham...my neighbour, gary, ayeb, bubu, kimi, kak seri eh...hilmi and iwan...budak umah depan...mok, ari, faez,yien, awe and so on...








Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...