11 November 2013

Jiwang Sebentar Bersama FMR

Buat apa bercinta kalau hati tak tenang….buat apa bercinta kalau ia menyakitkan…buat apa bercinta kalau hidup dalam penipuan…buat apa bercinta kalau hidup sentiasa perlu berpura…dan buat apa bercinta kalau tak bahagia…

Orang bercinta…semuanya manis...apa yang terbentang…semuanya indah…tak perlu menyelak segala keburukan…sebab cinta itu membutakan segala dari melihat keburukan dia…

Memang manusia tak sempurna…tapi kita diciptakan untuk menyempurnakan…kita akan disempurnakan dan menyempurnakan..jangan hanya memandang pada rupa jika ingin bercinta…jangan memandang pada harta jika ingin bercinta…tapi pandanglah pada keihklasan hatinya sebelum memulakan sesuatu perhubungan…

Jauh di sudut hati..biar tersimpan satu ruang untuk membenci…supaya bila disakiti si dia…masih ada ruang di dalam hati untuk insan lain yang menunggu…hati bukan untuk dipermain..hati bukan untuk dipersenda..hati juga bukan untuk ditangisi…tapi hati untuk kita bahagikan dengan kebahagiaan dan kasih sayang…


Andai itu takdir kita…aku redha..aku ikhlas untuk lepaskan engkau pada dia yang lebih layak…tapi dengar sayang…apa pun takdirku..jangan kau sesali…kerna aku masih menyintai…hanya engkau seorang sayang….

ps: aku dah buat lama dah dalam word..
tapi tak pernah copy paste dalam blog...hahahah

2 ulasan:

tiara berkata...

Belajarlah ikhlas untuk melepaskan dia. Mungkin allah dah bagi dia pada org yg tepat..

Mmg sukar melepaskan.. mencintai diri nya juga bukan kesalahan terbesar.

Bila u beku kn hti untuk terima org lain.. suatu saat u akan rasa seksa..blebih seksa bila cinta u di tolak.. sbb bila dia dh beredar u akan menyesali kehilangan org yg mencintai you.

Hti mmg tak boleh di paksa.. tpi bila you dh ada dalam doa nya.. org tu ikhlas mencintai you.. sbb allah menjadikn manusia ni berpasangan. You harus yakin... jgn sampai org tu berhenti mengharapkn cinta you..

Jodoh pasti bertemu.

tiara berkata...

Dan persahabatan tu harus ada rasa respect n trust.

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...