24 Oktober 2013

Randomly Punya Cerita..

assalamualaikum...

lama tak berupdate blog ni..sampai aku terlupa aku ada blog...hehehehe..biasa la..masalah internet..even time cuti sem pun aku tak ada mood nak on laptop..kalau on laptop pun...just untuk download and tengok Running Man and awek aku je.. Song Ji Hyo...hahahaha...

randomly..aku nak share a few story yang terjadi sepanjang aku tak update blog ni...just simple2 punya story je la...

1. Kehilangan seorang teman..
dari Allah kita datang..kepada Allah kita kembali..tarikh 16 Oktober 2013...aku kehilangan seorang kawan seusia...kehilangan arwah adalah satu kehilangan besar buat kami kat kampung..arwah sangat mudah untuk tersenyum,...even aku cuma jumpa dia kalau ada kenduri kahwin dekat kampung and kadang2 je terserempak tengah jalan..tapi hubungan kami tetap baik...arwah tak pernah meninggi suara... Ya Allah ya Tuhanku..Engkau tempatkanlah Rasyidi Zainon di kalangan hamba-hamba-Mu yang beriman Ya Allah...arwah temui ajal sewaktu bekerja..satu kejutan buat kami semua...
al-fatihah
2. Semester 3..Senior Time..
ok..result aku untuk sem 2 drop sikit..aku tak tahu kenapa...aku tanya kawan-kawan aku..ramai yang pointer dorang naik...aku macam...what???how come result korang boleh naik but result aku turun??petua korang??even result aku drop..still 3 pointer...alhamdulillah..sekarang part 3..still kelas 3B and still jd class rep...ergghhhh....why me?why me??sem ni banyak kelas dengan geng advert..sporting jugak dorang ni...well..untuk semester ni...aku dah jadi senior...even tak senior sangat...aku expect untuk sem ni..result aku akan naik sikit..harapan je la yang mampu..kalau tak...

3. Family Business
Alhamdulillah..rezeki Allah...abah dah berjaya kembangkan business keluarga...restoran...buat dekat depan kampung ja..nama restoran tu.. Hasmira Cafe...apa??nama Hasmira..well..nama tu gabungan nama kakak-kakak aku..Haslini dan Shamira...so jadi la Hasmira Cafe..tapi bagi aku..gabungan tu gabungan nama 3 orang kakak aku.. Haslini, Haslinda and Shamira...semoga arwah kak Linda tenang kat sana...so..korang kalau lau dari Bagan Serai ke Selama or vice versa...boleh la singgah..bukak dari pukul 4.00 petang sampai pukul 1.30 pagi...

4. Blog Berpengaruh?? Hahahhaha
ok..this one memang aku nak cerita..aku sendiri tak percaya and aku pun tak tahu korang percaya ke tak..hahaha..ada sorang silent reader ni..dia cakap blog aku ni ada something yang boleh attract orang untuk terus baca entry-entry yang aku post dalam blog yang tak seberapa ni..hahaha...aku tanya 2 orang..n they gave me the same answer...aku macam terkejut..blog ni bukan ada apa pun..just a normal blog for me to express my feelings and thought...and i'm proud that ada orang yang sudi baca blog ni...alhamdulillah...

 5. President Journalism Society??
well...sekarang ni aku menjadi calon utk president kelab Journalism faculty masscomm...well..ada enam calon semuanya..aku tak expect untuk jadi president..tapi kalau terpilih..aku akan lakukan yang terbaik..sekarang ni..ada orang tengah provoke aku dekat group journalism..hahaha..hanya orang yang bijak sahaja mampu mentafsir jawapan yang bijak..bila orang provoke aku ni..aku lagi semangat nak berkempen and menang..biar dorang sakit hati..
well..pemilihan president kali ni agak unik..and first time diadakan... lebih kurang macam general election punya cara...tempoh berkempen seminggu..and pemilihan adalah pada 28 Oct 2013..well..time tu aku kat kampung untuk exam MUET...aku harap..apa pun keputusan...semua dapat memberi kerjasama untuk kelab ni..

4 ulasan:

Bahagia Kasihmu berkata...

Yang no 4 tu betul sgt..mnarik even simple..well talented author will attract even with less art of sharing.. keep it up.. ^_^

firzz duka berkata...

didnt expect that...i thought there is no one will read this blog...well..thanks for reading this blog...

Tanpa Nama berkata...

Salam, saya nak buat sedikit clarification mengenai komen awak kt ig shila. Bila artis buat event dia kena jemput dulu. Dont expect media biayai harga tiket. ingat kami media beria sangat cover. ada banyak lagi event lain lebih penting. kalau tak da jemputan that means dia tak nak media coverage. kata journalism student. sudah artis tu buat statement mcm tu ingat wartawan tak marah. Adik, awak belum jejak kaki ke alam wartawan sebenar. apa yang belajar kt kelas tu cuma basic and memang jauh berbeza dengan dunia sebenar. so sebelum nak hentam media fikir dulu sebelum nak tulis ya. wartawan bukan tugas glamer seperti awak sangka.
Sincerly, Senior Awak.

firzz duka berkata...

tanpa nama ...

thanks for sharing...like what i said before...stiap org ada pendapat masing2..tp bila sy fikir semula (lepas tgk HLive, aznil, shila n NDlala)sy dh mcm meluat dgn shila..yes..dia dh naikkan nama malaysia..tp the way she treat the media tak adil..betul organizer yg jemput media..tp sptutnya shila or manager dia ptut recheck media apa yg d jemput..thanks for the info senior..maaf skali lg klu statement sy tu ada terguris hati...insya allah..i will try utk lebih memahami dunia wartawan before sy betul2 masuk bidang ni...sekali lagi sy minta maaf and thanks...

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...