07 Jun 2013

Fikir Orang Lain Sama...

Assalamualaikum...

kadang-kadang dalam hidup kita ni...mesti ada orang yang disekeliling kita yang selalu buat benda tak fikirkan orang lain kan?? sebab apa??aku nak cakap pun tak tahu kenapa...orang yang jenis macam ni...ada dua jenis...dari segi percakapan and perbuatan...both of this memang akan lukakan hati ramai orang..sebab..when they do something, they never think about the effect to the others...

how to handle this kind of people? actually..aku pun tak tahu macam mana..almost 22 years aku hidup..dah banyak kali aku jumpa and hadapi orang macam ni..and aku buat apa?? aku ignore je la..itu yang termampu...memang betul...dalam waktu kita ignore tu..kita akan terasa dengan apa yang dorang buat..tambah lagi bila dorang tu orang yang rapat dengan kita...nak buat macam mana..sabar je la..

selagi kita boleh bersabar, kita bersabar..tapi sampai bila?sampai masa kesabaran kita tu ada limit juga...like me...aku memang boleh bersabar untuk jangka masa panjang..tapi..tak pasti sampai bila aku boleh bertahan...

Tiada ulasan:

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...