06 Februari 2013

Social Network Semakin Berkembang

Assalamualaikum..

agak lama jugak la aku tak mengupdate blog....even kadang-kadang ada semangat nak update...tapi..disebabkan tak ada topik...jadi malas nak update..hehehehe...boleh macam tu..well...sementara nak tunggu result yg lebih kurang 9 hari lagi nak keluar..

ok...kat sini aku nak listkan antara social network yang aku ada..bukan apa..mengisi masa lapang...hehehe

1. Emel
first emel yang aku ada adalah Yahoo!Mail..and emel ni aku buat time aku sekolah lagi..form three kalau tak silap aku...emel ni aku still guna sampai sekarang which means almost 7 years dah aku guna emel ni...emel ni aku guna untuk aku buat benda yang merapu..contoh macam aku nak bukak akaun fb, twitter, or apa2 la... emel yg aku maksudkan ialah firzzduka@yahoo.com ...jangan ditanya kenapa firzzduka..haha...then dah masuk UiTM..aku still guna emel tu..
then i created a new email untuk my practical training...sebab lecturer cakap..dia nak emel yang valid...tak boleh guna emel yang merapu..so aku pun buat la satu.. firdaus91radzi@yahoo.com ...well...emel ni pun aku guna sampai sekarang..yang ni aku guna untuk yang official la..segala assignment, or anything yang bukan social network...aku guna emel ni...and the latest emel yang aku guna sekarang ialah firdausmr.sedariuitm@gmail.com ...emel ni aku baru buat last week...sebab YDP nak kami ada official emel kelab...so..buat la...

2. Myspace
second social network yang aku buat ialah MySpace..aku pun dah lama tak bukak..hahahaha...aku buat waktu aku first sem time diploma..seriusly aku cakap...semua social network yang aku buat...semuanya time diploma...rakan-rakan dekat myspace aku cuma ada dalam 30 orang kot..aku pun tak pandai guna myspace..hahaha...

3. Friendster
then aku buat friendster..aku buat friendster tapi tak pernah bukak..aku buat pun sebab terpengaruh dengan roomate aku waktu first sem...time aku buat..friendster dah di zaman kejatuhan..aku just bukak akaun and just bukak 2 kali kot...tapi aku tak tahu nak buat apa..hahaha..

4. Yahoo! Messenger (YM)
YM aku tak sure korang ingat ke tak...hehehe..YM ni pun time aku first semester...time aku buat tu...memang agak top la YM ni..*ke aku je rasa macam tu?* hehehe...time tu..senang..semua nak tanya pasal assignment pun senang...nak menggedik dengan scandal pun senang...tettttt...ok fine..lupakan kenangan lama..hahaha...aku guna agak lama la...dari sem satu sampai sem tiga kalau tak silap la..then dah malas nak install...sbb tak ramai yg guna dah...

5. Facebook
Well...facebook aku buat time penghujung sem satu diploma kalau tak silap aku...dah hampir 4 tahun la aku guna FB ni..memang banyak membantu aku dengan kawan-kawan, scandal, kekasih gelap, luahan perasaan,..tetttt.....lupakan kisah lama...ahhaha....aku dapat cari kawan-kawan lama dekat dalam FB ni...good enough la..

6. Blog


ok..blog pulak aku buat bulan Mac 2010..maksudnya dah dekat 3 tahun aku terlibat dalam dunia blogging ni...aku buat ni kononya as a place untuk aku buat luahan perasaan or luahkan ayat-ayat jiwang dalam hati aku..tak percaya..cuba tengok first entry aku..kononya..semua ayat-ayat yang aku buat ni..orang akan share and jadikan pedoman.... *sila muntah* ahahahah..high expectation kan aku?hahahaha

7. Skype
selain pada tu..aku pun ada skype...skype ni aku ada since aku sem 3 or sem 4..aku pun tak sure..aku tak guna sangat..disebabkan jarang guna..and laptop aku dah masuk 'bengkel' banyak kali..aku malas nak install balik skype...then..waktu midsem break degree sem 1..aku install skype and gunakan semula dengan classmate degree aku...well..hahaha..nasib baik still leh guna balik emel lama..hahahaha

8. Twitter
ok.. social network yang aku buat seterusnya adalah Twitter...twitter aku baru guna dalam setahun kot..aku pun tak sure sangat..tapi baru la..aku pun baru boleh faham sikit-sikit macam mana nak guna twitter  ni...tu je la..

9. WhatsApp
whatsapp ni aku baru guna..since aku baru beli aku punya Smartphone ni..ahha...dalam dua bulan aku baru guna,...tu je la..


10. Instagram
Instagram masih baru aku guna..dalam dua minggu...hehehe..buat pun sebab kawan-kawan jugak..

dah abes dah..ok..kalau nak diikutkan..social network ni banyak kebaikan dia..kita boleh hubungi kawan-kawan yang dah lama kita tak jumpa, and pelbagai lagi...tapi masalahnya...ada yang salahgunakan social network ni untuk menjatuhkan orang lain dan memalukan orang lain!! well..berhati-hatilah waktu nak gunakan social network ni k...

Tiada ulasan:

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...