27 Disember 2012

Birthday ke 21 Tahun

Assalamualaikum...

syukur Alhamdulillah...sekarang ni dah 21 tahun dah aku..officially ye...bkan ikut tahun..tapi ikut tarikh yang sebetulnya..

well..aku sangat-sangat bersyukur pada Allah...sebab apa yang aku nak selama ni...Alhamdulillah tercapai..walau ada antaranya..agak lambat..tapi..itulah...Allah lebih mengetahui apa yang terbaik untuk hamba-Nya...walaupun ada pelbagai rintangan...aku berjaya gak lepasi semua tu dengan tabah...

well..selama 21 tahun...aku bersyukur..aku dapat keluarga yang bahagia dan memahami aku...parents and my siblings yang sentiasa memahami and support apa yang aku lakukan...setakat nak sentap sikit-sikit dengan family tu..biasa la...tambah lagi time baru nak naik..baru nak tengok dunia..time tu la nak sentap..haha..but now..i'm okay...i have a perfect family in the world..

about kawan2..aku bersyukur...dari sekolah rendah sampai sekolah menengah...semua nya memahami aku..even ada yang benci kat aku...bak kata Azwan Ali... 'ADA AKU KESAH??' hahaha...not everyone like us...so..just pretend that people like us and we need to make them happy...i love you all..sesungguhnya..kenangan time sekolah yang paling banyak kenangan..

kawan-kawan aku time Diploma Pengurusan Pelancongan...thanks...sbb dah mengajar seorang budak kampung yang macam aku ni tentang kehidupan jadi mahasiswa macam mana...how we laugh, cry and smile together...one thing that we need to remember..we love each other..thanks..
buat cikgu and pensyarah dekat SMK Alor Pongsu n UiTM Penang..thanks sebab sudi bagi peluang dekat budak yang tak tahu apa-apa ni untuk lead program and pegang jawatan yang agak tinggi selama di sekolah dan UiTM...all the experienced i will use it in future...

and kawan2 dekat UiTM Shah Alam...thanks a lot..even dekat hujung2 sem ni banyak benda yang kita expect jadi..tapi..kita tetap keluarga..biasa la tu...bila dalam 1 keluarga ada bermacam2 idea, perangai and attitude..semua tu...dah jadi lumrah....thanks coz make my daily life as beautiful as Jannatul Firdausi....thanks a lot...

**dah macam ucapan terima anugerah plak..hahaha....well..thanks for all the wishes...insya Allah..nanti aku sambung lagi..maybe aku akan update satu lagi entry before aku balik semula ke Shah Alam..thanks...

Assalamualaikum...

21 Disember 2012

Hampir Tamat Sem 1 Degree

Assalamualaikum...lama tak berupdate blog ni...rasanya almost two weeks tak jenguk..kalau jenguk pun...tak sempat nak  update...

by the way...today is the last class for my first semester degree. a lot of experience, friends, and 'cable'...hehehehe...

sekarang ni..i need to get ready for my final exam...and u know what..i only have three final paper for my exam...which are Introduction to Masscommunication, Instructional, and also Psychology...yang lain cuma final test...

best gila macam ni...gaps between the final exam...ermmm..not bad..boleh la..paling lama...seminggu...memang menghafal je la kan..dah la paper CIT n Psycho...agak susah la...

by the way...selama aku first sem degree ni...aku rasa aku perlu improve kan diri aku..try to be better person...and the important thing is..try not to make a problem with anyone...including my classmates...hehehee...boleh macam tu??

well...a lot of things happen in my first semester...a lot of stories that i want to share with you...but i have no time before this...cuti sem nanti..aku akan cerita serba sedikit yang aku ingat...insya Allah...

by the way..i have sumthing to share with you...but..maybe not this time...need to confirm it first..and then..insya Allah..i will share it with you..maybe u need to wait another two years to hear this story...hohohoh....lamanya...

well...akan di update lagi lepas final exam..insya Allah....hope semua berjalan lancar...

"Ya Allah, Engkau permudahkanlah segala urusan hambaMu ini...Engkau berikanlah ujian yang mampu aku tempuh Ya Allah...Engkau berikanlah aku sahabat-sahabat yang memahami aku,yang selesa apabila bersama aku....Engkau jangan jadikan kami musuh Ya Allah..sesungguhnya mereka adalah sahabat aku dunia akhirat...meskipun mereka tidak menyenangi dengan sikap aku...

Ya Allah...Engkau ampunilah dosa-dosaku, dosa kedua ibubapaku, dosa saudara-saudaraku, dosa sahabat-sahabatku serta dosa Muslimin Muslimat sekalian.. Engkau tabahkan hati kami ya Allah...sesungguhnya, hanya pada-Mu aku berdoa dan memohon Ya Allah..."

Amin Ya Rabb...

11 Disember 2012

Akhirnya..Diploma Pengurusan Pelancongan UiTM

Assalamualaikum....kabare??lama tak berupdate kan?? so sorry..kesibukan yang melanda dan dengan ketidak adaan internet...menjadi halangan bagi aku....hehehe..ni pun update kat mcD...

just a simple story...Alhamdulillah...aku berjaya menggenggam segulung diploma in Tourism Management...aku tak dapat nak gambarkan perasaan ketika kaki mula melangkah masuk ke dalam Dewan Agung Tuanku Canselor (DATC)..memang rasa bangga...

just tengok je gambar...


i got 4 bouquet of flower...


terima kasih mak abah....





Sekretariat Mahasiswa Darul Ridzuan...



well..ni je..just a simple update actually...

daa...maybe akan aktif semula after exam...hope ada kesempatan lagi...asssalamualaikum...

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...