31 Ogos 2012

Bila Kawan Seusia Berkahwin...

Assalamualaikum..

well..aku ada satu story kat sini..ni pasal kawan sekolah and seusia dengan aku dah bernikah...sorry..just straight to the point la...heheheh...kawan aku ni sama umur dengan aku.. baru 21 tahun..muda remaja lagi..and kawan aku ni lelaki..kawen muda kan..if perempuan aku x heran sangat...tapi nak buat macam mana..jodoh sampai awal...takkan nak tolak pulak....




bila tengok member seusia dah kahwin, rasa macam member aku tu lebih matang dari aku, and aku, still childish..sometime la..hehehe..or always??even dia bukan classmate aku and bukan BFF aku, tapi dia sekampung dengan aku...kami still bermember sekarang ni..heheheh...hidup bersosial dengan orang kampung katakan...dengan keputusan yang dia buat ni..aku harap dia bahagia dengan isteri tercinta...semoga cepat dapat anak ok...

27 Ogos 2012

Reunion 2012

Assalamualaikum wbt..

agak lama aku tak mengapdet blog ni...bukan apa...nak cerita pasal raya, korang pulak rasa jemu kan, tambahan pulak raya tahun ni memang bosan...aku lebih banyak stay kat umah compare berjalan umah member-member...

just nak update tentang reunion tahun ni, Reunion 2012..reunion ni di buat pada raya ke...errr...raya pertama,kedua,ketiga, keempat, yup..raya kelima... cadangnya just untuk geng-geng Sekolah Rendah je..but bila macam tak cukup ramai, then ajak sekali dengan budak sekolah menengah... venue untuk tahun ni, kami buat dekat KFC Bagan Serai, and this is the first time aku pergi KFC Bagan Serai yang baru ni since dah bertukar tempat...

Planning aku pada awalnya ni just untuk kali terakhir before nak postponed for a few years, maybe dalam lima or sepuluh tahun, baru la ada perkembangan sikit..ni asyik jumpa every year, macam bosan sikit la..sebab kita tahu yg most of our friends still study, bila dah lama, dah lost contact haaa....time tu la baru buat reunion..baru best...

tak pe la...just enjoy the pic...









credit to Asyraf and Wan Jali...

15 Ogos 2012

Cara Nak Jadi Kacak Dan Cantik

Assalamualaikum,

tetiba je nak update blog malam ni...just cara nak jadi KACAK or CANTIK..simple rule and simple technique.. Just...

BE YOURSELF !!!

sebab kita takkan nampak menarik if kita berubah mengikut tempat dan cara orang..expecially for those who are in love, your lover fall in love with you bila kau jadi diri kau sendiri, dia mesti terima kau dengan apa cara sekalipun. Jika dia nak ubah diri kau untuk jadi apa yang dia nak, itu bermaksud dia tak ikhlas dengan kau...sebab tak mustahil dia akan tinggalkan kau dengan alasan..

Kau dah berubah...

so thats why just be yourself, and of course, people will ever judge you..just jangan ambil kisah..bak kata Azwan Ali...

Kau Hadooo....


06 Ogos 2012

Makin Lama Kau Makin Teruk kan??

assalamualaikum...wahh...hari ni..aku memang agak sakit hati la..especially dari err...musuh la senang cakap..aku tau ni pun dari kawan aku jugak..kawan aku cakap...dia ni kutuk senior aku yg dari tourism tukar course ke masscom @ journalism...aku pun tak tahu apa motif dia untuk kutuk2 senior aku..for me..bila ada orang yang kutuk kita, maybe sebab dia tak dapat apa yang dia nak..and from bad to worst, benda yang dia nak tu, dapat kat orang lain, ditambah lagi..musuh dia..aku rasa la kan..dia tak tahu lagi kot yang aku ni pun dah terkeluar course..dari Diploma Pengurusan Pelancongan ke Ijazah Sarjana Muda Komunikasi Massa (Kewartawanan)...kalau kau tahu...mesti kau kutuk aku jugak kan??


antara sebab aku back-up senior ni..mamat yang kau kutuk or perli ni..senior aku n kau waktu time diploma dulu...and now...dia akan jadi senior aku dekat shah alam..thats why aku kena backup..bukan sebab tu jugak...sebab aku dah muak dengan perangai kau yang memang perasan bagus...

if dia dapat fakulti dengan aku..aku rasa aku tahu sebab apa..jeng jeng jeng..kau kan laki...then...opss...terlebih sudah...bagi aku..kau tak payah la nak kutuk2 bila orang dapat course lain..yang dah tentu2 berbeza dengan course time diploma dulu..dah takdir kami untuk masuk ke fakulti tu...yang aku pelik tu..bila orang dah tak layan kau (senior), yang kau nak kutuk2 tu buat apa...biarr la..kau memang tak boleh tengok orang hidup dengan aman ke?? owh lupa plak..sekarang ni kan tengah cuti..so before masuk degree...kau mesti nak cari kontroversi kan??supaya nama kau hot balik...supaya orang boleh cari kau balik to hear all the f*cking explanation from you...kau tak perlu la nak cari publisiti..

ok2..untuk buat kau tenang kan..apa kata nanti, time aku dah kerja dengan Utusan ke, Metro ke or Kosmo..aku interview kau and i'll make ur story as a frontpage..so that u will be popular and orang akan cari kau..al-maklumlah..kau kan ATTENTION SEEKERS...hahahha

bagi aku..kau tak perlu la nak kutuk-kutuk orang yang tak sehaluan dengan kau..kalau kau still buat macam ni..jangan pelik if kawan-kawan kau tinggalkan kau...

hai..kau ni...bulan2 puasa ni kau buat aku maki kau...nasib baik la aku ni masih baik skit kan..aku blurr kan nama kau,..tapi sorry la..kau tak boleh popular sebab aku dah blurrkan nama kau...so sorry k...

p/s: sesiapa yang baca ni...maaf la kalau entry kali ni kasar...
bagi aku..
kadang-kadang
bila orang dah kutuk kawan2 kita...kita kena back-up to show
how we appreciate our friends..tak kira la dia senior 
or junior kita...

05 Ogos 2012

Tahniah Lee Chong Wei...kan bagus kalau semua bersatu...

Assalamualaikum...

malam ni cukup ramai orang update status and tweet berkaitan dengan Datuk Lee Chong Wei (LCW) vs Lin Dan (LD)..even aku ni tak minat sport, but when i know he loose to LD...aku agak kecewa but at the same time, i'm proud of him..he make us as a Malaysians unite tanpa kira agama, bangsa and the most important thing is, tak melibatkan politik..

at the same time, aku pun agak sedih jugak tengok tweet dia..LCW tahu yang rakyat Malayia mengharapkan dia untuk emas pertama rakyat Malaysia (maaf kalau salah) for this Olimpik, tapi..dah bukan rezki untuk Malaysia..tapi yang aku bangga, orang Malaysia ni, dia support LCW even just got a silver Medal...thats it..
rasa sebak pulak baca tweet dari DLCW

it shows how Malaysian support him even he loose...


at the same time, aku pun agak sedih jugak tengok tweet dia..LCW tahu yang rakyat Malayia mengharapkan dia untuk emas pertama rakyat Malaysia, tapi..dah bukan rezki untuk Malaysia..tapi yang aku bangga, orang Malaysia ni, dia support LCW even just got a silver Medal...thats it..

apa pun...tahniah Datuk Lee Chong Wei...kami bangga dengan kamu...

01 Ogos 2012

Kecewanya...

Assalamualaikum...

petang ni ada berita yang agak mengecewakan bagi seluruh family sebelah mak aku..memang agak mengecewakan and i know how it feels when u are really hope for something, then tak dapat..memang akan rasa kecewa sangat...

Cerita dia camni..tok aku dapat surat untuk pergi haji tahun ni..then setelah berbincang sesama anak-anak tok aku...memang semua setuju nak bagi tok aku pergi...before that..my grandma almost 80 years old.. if i'm not mistaken...semua ayah saudara n mak saudara aku dah setuju nak bagi pak tih and maktih aku yang pergi..surat tu dah bagi dah kat Tabung Haji and dah dapat surat supaya suruh buat passport and medical check-up..so the story begin..

Pagi tadi..my parents bawak tok aku pergi klinik untuk buat medical check-up..first..pergi klinik swasta sebab my dad really want my grandma pergi Mekah..sebab if pergi klinik swasta, bayar je berapa pun..asalkan check-up tu lepas..then klinik tu tak boleh...then pergi klinik kerajaan pulak...tetap tak boleh..my mom said, if anything bout blood pressure, diabetes or anything, maybe boleh lepas...memang trick la skit kan...tapi ni sebab buah pinggang...darah my grandma betul kurang...buah pinggang pun rosak..memang agak kecewa..

my grandma balik rumah memang menangis..terperuk je dalam bilik..tok aku berpuasa kat rumah aku sebab nak belajar tentang haji dengan mak aku...sebab tok aku ni buta huruf...orang lama la katakan..then mak aku telefon la ayah saudara aku n mak saudara aku...semua macam kecewa la...kami adik beradik pun..bagi support kat tok aku..kami cakap..lepas raya haji, kami nak bawak tok aku pergi umrah..cukup la..tok aku teringin sangat nak pergi Mekah..so i hope..harapan dia tercapai la...

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...