30 Julai 2012

Cuak Pun Ada...

Assalamualaikum...

tetiba rasa nak update blog pulak since abes terawih tadi...bukan apa..aku rasa cuak untuk masuk degree nanti..even i still have another 4 weeks before register...but still nervous...i dont know why..maybe sebab nak masuk environment baru and tak ada kawan2..al maklum la..almost 3 years since masuk UiTM Penang..aku asyik berkawan dengan member sekelas aku je..and..tipu la if aku cakap..tak kawan dengan orang lain...ada...tapi..more kepada classmate aku la..

yang buat aku cuak...aku je yang keluar course dapat masuk ke Masscom..opss...sorry,..4 orang classmate aku yang keluar dari Tourism...but..alhamdulillah...still ada kawan2 yg tourism UiTM Penang dapat kat Shah Alam jugak...at least..sementara nak cari kawan baru..at least aku kena ada back up friends..hahaha

Yang buat aku cuak...can i be a good student in Journalism??aku takut jugak sebab..for a 3 years,aku involve in tourism industry and suddenly..terjebak pulak dengan Journalism..xpe la..tourism impian aku, but journalism cita aku..so...

Kejarlah cita-cita anda daripada mengejar impian yang belum pasti..thats it..

thank you..

20 Julai 2012

Luahan Malam Puasa

Korang pernah rasa tak bilamana korang hanya diperlukan hanya pada waktu-waktu tertentu sahaja?? and bila dorang dah habes gunakan khidmat korang..they will never and ever to cantact you till they meet another problem??

mesti pernah kan?bagi korang, apa yang korang lakukan untuk handle orang yang macam ni..normally orang yang macam ni selalunya orang yang berada di sekeliling kita, kawan-kawan kita la selalunya..dorang ni tak pernah ada kawan baik, so when they face with a problem, they will find some one that will make them feel better, and after we give a lot of advice,action or something to help them, and after that...bye...

their principle just simple "HI,HI..BYE BYE.."

kita ni bukan apa..even dorang bukan sahabat kita, tapi kita tolong atas dasar kawan..an at least, just make kita ni rasa dihargai..bukannya minta hadiah or belanja makan minum..at least just a word

THANK YOU...

Simple as that...ni tak..bila dah habes apa yang dorang rasa, dorang just blah dari situ like nothing happen...kita ni kaunselor ke??even kaunselor pun dapat payment for every session, and we just hope that you said, 'Thank You', is it really difficult for you to say it?? apa dorang fikir kita ni tak ada masalah lain selain dengar masalah dorang??

Sometime i feel so tired with all this..mungkin sebab aku terlalu baik untuk mendengar masalah orang sampai orang berani pijak kepala...aku rasa dipergunakan all the time..boleh tak aku jadi jahat..just be feeling-less without thinking about other people..because i know, even i take care of all my friends, no one of them will think about my feelings...

p/s : SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN 
AL-MUBARAK..SELAMAT BERPUASA....


*emo malam puasa ni elok gak..supaya tenang jalani puasa esok hari...hahahaha

17 Julai 2012

Hari Koperasi Negara

Assalam..baru ni (14 hb) aku ada join rombongan Cik Kiah ke Stadium Bukit Jalil untuk Hari Belia Negara.. for your information, ni first time aku jejakkan kaki ke Stadium Bukit Jalil and join Himpunan macam ni...memang best even agak memenatkan kaki..

Pagi 14 haribulan tu..kami bergerak dari kampung aku pukul 5.30 pagi...awal gila kan even kami kena ada kat stadium pukul 3.30 petang??bukan apa..orang kampung aku especially yang perempuan nak peri Nilai 3 dulu untuk shopping..so...terus la ke sana...sampai kat Nilai pun pukul 11 pagi..then shopping sampai pukul 2 and then bertolak ke Bukit Jalil...

sampai je..kami terpaksa pusing half of the stadium coz kami kena masuk ikut pintu kuning...memang penat..dengan terpaksa bersesak lagi..sampai je..dorang bagi makanan..malang sekali..nasi tu ada basi sikit...tapi takpe..memang kenyang...
aku yang pada mulanya excited nak dengar PM berucap, agak kecewa jugak..sebab PM aku tengok macam letih je..suara dia pun macam tak bersemangat..biasa la..orang besar..memang banyak kerja...tapi malam tu memang ramai orang..aku rasa maybe dalam 60k hingga 70k ada kot...







ok..kami balik dari stadium pukul 11 malam and sampai kat kampung pukul 5.30 pagi..ngam2 24 jam...hehehe..ok..salam..

16 Julai 2012

MASSCOM...Finally..Alhamdullilah....

Syukur Alhamdulillah..akhirnya Allah dah tentukan rezki aku dekat Fakulti Masscom...n finally cita-cita aku dah semakin dekat dengan aku berjaya jejakkan kaki di fakulti ni...actually aku dapat tahu 14/7 hari itu..pukul 4 pagi...aku bangun awal pun sebab nak g Bukit Jalil sempena Hari Koperasi Negara (malam ni aku update)...aku just tengok sekali imbas..

mula-mula sekali memang tak percaya...tapi hari ni bila double check...alhamdulillah..terus terima...memang aku tak yakin boleh dapat bila kenangkan masa interview dulu..tapi..alhamdulillah..rezki aku...



and..aku akan terus menjadi warga UiTM...tapi bukan UiTM Penang...tapi UiTM Shah Alam..

12 Julai 2012

Result Degree Penerapan UiTM 2012r

assalamualaikum cikgu...

waalaikumussalam...ok..sejak seminggu ni...memang dah kecoh budak-budak kelas aku and a few of my FB frens pasal result degree...ni bukan untuk lepasan STPM or Matriks...but untuk lepasan Diploma UiTM ke Degree UiTM..aku tak apply via UPU... so..the story begin..

dapat tahu after selesai clearance

then bila sampai tarikh tu...takda la pulak...

and aku pun ambil langkah selamat..terus tanya dekat VC..

nasib baik VC reply...

and then..hari ni kecoh...member aku siap bagi link lagi...
chat ni pada 12/07/2012
and FINALLY....

dato' tweet jugak...


Thank you dato'

09 Julai 2012

Random #1

Assalamualaikum...

pe khabar...aku rasa macam agak lama aku tak update blog..well...agak busy like usual even not really busy...sebenarnya kerja sebagai 'bapak' ayam ni tak susah...just pagi and petang je..pagi just make sure makan cukup and petang just refill air dalam bekas air tu...entah la...

aku nak update blog pun macam malas..but at the same time aku nak update..tapi malas...hahah..welll...ada cara?? tak ada kan...just need to be relax and cari mood yang sesuai and the most important..cari topik so that akan ada rakan-rakan bloggers lain akan terjah blog korang..even traffic kat blog aku ni almost zero..but i dont really care bout that...because the most important thing is..aku ada tempat untuk aku luahkan apa yang aku rasa..
macam malam ni...aku memang ada mood nak update..tapi malangnya..topik pulak tak ada..so just random sahaja...baru ni aku nak cerita...kawan aku yang sama umur dengan aku..dah bernikah and dia lelaki..kalau perempuan..aku pun tak berapa kisah...tapi ni lelaki...but dia ada kerja tetap..and masa kenduri doa selamat kat rumah aku semalam..mak dia cakap yang dia nak berhenti kerja kat KL and cari kerja kat area sini...what the??no comment la..lagipun KL tu memang tak boleh survive if sorang je yang kerja..oh lupa pulak..wife dia baru nak amek SPM tahun ni..muda remaja kan?? CINTA OR NAFSU?? no comment..

then kawan sekelas aku time sek men dah bertunang kelmarin..Alhamdulillah...ni yang buat aku terasa nak bernikah cepat ni..heheheh...aku nak ucapkan tahniah kat dorang...

02 Julai 2012

'Bapak' Ayam yang sah??

Assalamualaikum..

since aku dah berhenti kerja kat Lumut..i just got a rest only 24 hours..and then..every morning, abah aku akan kejutkan aku untuk aku hantar ayam segar ke kedai makan kat Matang Jelutong and SK Alor Pongsu..aku telah jadi despatch ye...

lepas aku settlekan clearance aku dekat kampus with my BFF...and at the same day, abah aku dah beli anak ayam 500 ekor..and..aku lah 'bapak' ayam tu...

'bapak' ayam dan anak2nya...


buah hati aku jadi pembantu...
demo lebih ye...
well..jangan terkejut..memang aku ni seorang 'bapak' ayam yang sah dan takkan di tangkap oleh pihak berkuasa...anak2 ayam aku ni akan aku update dari masa ke semasa melalui Worless Wednesday..ok...

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...