30 Mei 2012

Wordless Wednesday # 2 : FB Likers


Bukan senang tau aku nak dapat more than 10 likes kat fb..aku bukan top pun kat FB..hehehe...

16 Mei 2012

Kisah Hari Guru...

Salam...

aku tahu..hari ni Wordless Wednesday..tapi aku ada topik nak update..so aku pun update la..and seingat aku..baru sekali je aku buat wordless wednesday ni...

Hari ni 16 May kan..Hari Guru...sini aku ada kisah sikit time hari guru ni sepanjang aku bersekolah...even..

Kisah Sekolah Rendah...

(sila dongak ke atas sikit dan ada asap kepul2...)

masa tu a week before teachers day.. ada sorang cikgu ni akan ronda-ronda dari kelas ke kelas sambil bawak kertas yang bersenarai semua nama cikgu...cikgu ni yg aku lupa nama...dia akan ronda utk kelas darjah 3,4,5,6 sahaja...sebab kiranya budak tu dah matured la kononnya...sampai kat kelas..dia ketuk pintu..dia tanya..

"ok..minggu depan ada Hari Guru...siapa nak bagi Hadiah kat cikgu blablabla..." 



hahaha..lawak kan..kononnya taknak bagi malu cikgu2 la..nak bagi adil..semua cikgu dapat hadiah..bila ada yang volunteer, cikgu tu ambil nama student tu...selalunya..budak perempuan yang volunteer...budak laki jarang except yang mengada-ngada...termasuk aku...hahaha...yang bestnya..cikgu siap warning lagi...

"nama ni..kalau tak bagi dekat cikgu blablabla, cikgu denda... wajib bagi hadiah sebab cikgu dah ambil nama"

macam apa lagi..hahahaha

then masa aku darjah 6 kalau tak silap..aku pun mem'volunteer'kan diri nak bagi hadiah kat sorang cikgu tu..Cikgu Zunika(ajar BM) namanya kalau tak silap aku..isteri dia Cikgu Kamisah (ajar Math, kena cubit sakit tau)..kononnya nanti dah tak jumpa cikgu-cikgu ni...then aku ignored je la..masa malam before hari guru tu baru aku teringat...aku kena bagi hadiah..kelam kabut aku cari apa-apa yang ada kat rumah aku..last-last mak aku suruh bagi mug..hahah,,memory gila benda tu...

macam selalu..setiap kali ada Hari Guru..akan ada persembahan or pertandingan..aku macam biasa..masuk deklamasi sajak..and aku akan dapat top 3 sebab aku antara student lelaki yang masuk pertandingan tu..then ada la macam berbalas pantun dengan cikgu sambil kutuk2..ahahah..pantun budak-budak..biasa la..

anak nyonya pergi ke kedai,
pergi ke kedai beli gula,
saya nak bertanya dekat cikgu Fauzi,
kenapa cikgu datang sekolah naik moto?


hahaha..macam celaka pantun...

Cerita Sekolah Menengah..

aku dilantik jadi pengawas sekolah dari form 1 sampai form 5.. masa jadi pengawas form 1 sampai form 4...aku cuma tolong senior-senior pengawas ja uruskan hari guru..selalunya uruskan sukaneka la..time kat sekolah menengah la yang best skit sambutan...ada sukaneka...

kami yang badan pengawas ni..kena fikir, acara apa yang sesuai,..selalunya terompah tempurung, sambut belon berisi air, cari gula-gula dalam  tepung and musical chair...memang best..time ni la ramai student yang datang termasuk yang selalu ponteng..

nak tahu sebab apa??sebab tak perlu nak belajar and boleh lepak kat seluruh kawasan sekolah tanpa takut..hahaha..cuma bosan sikit pagi tu..sebab ada perhimpunan khas and ada teks ucapan yang panjang berjela..tapi lega la sikit..boleh duduk atas tapak perhimpunan...lepas ucapan..clearkan kawasan tapak perhimpunan and then..start la sukaneka...

lepas sukaneka..baru acara dalam dewan...upacara penyampaian hadiah dan anugerah..anugerah ni standard la..
- anugerah cikgu paling comel (selalu Sir Satha menang)
- anugerah cikgu paling garang (Cikgu Fitri of course)
- anugerah couple paling sweet antara cikgu 
(Cikgu Salman & Cikgu Sapura sbb yg ni je cikgu suami isteri kat sekolah tu)
- anugerah kepimpinan (Pengetua)

and ada la a few more anugerah..aku tak ingat..and the best part..penyampaian hadiah untuk pertandingan hari guru...tulis cerpen, deklamasi sajak n so on..untuk deklamasi sajak..of course aku top 3 antara 3 orang yg masuk bertanding..sebab tak ada student yang minat nak masuk..hahahaha...

p/s : kat sini aku nak ucapkan Selamat Hari Guru dekat semua cikgu-cikgu yang mengajar saya dari Tadika, SK Alor Pongsu, SMK Alor Pongsu and pensyarah di UiTM Penang..bagi aku..cikgu ni bukan sekadar dekat Sek/kolej/IPT ja..tapi orang yang ada kat sekeliling kita termasuk kawan-kawan, musuh and terutama sekali our parents...walaupun tak formal, at least kita belajar benda baru tentang perangai orang.

Terima kasih.

14 Mei 2012

What i feel right now.. (Just Read)

Salam..i dont know why...i feel so sad today...i miss her..i love her..but i know..she's not mine.. but..i will pray for her happiness...even its almost 2 years...but...i still can' to deny it that i always and will always love her...i really miss her so much...and the important thing is.i always love her...

Cinta itu tak semestinya memiliki...cinta itu mestilah kau sudi untuk menerima dan memberi...tak guna juga kau memberi cinta tapi dalam masa yang sama...kau tidak menerima cinta... andai cinta yang kau beri itu tak diterima, simpan lah untuk diberikan kepada yang sudi..tapi dalam masa kau mencari yang lain, jangan kau terus buang cinta itu, kerna tiada siapa tahu, mungkin suatu hari nanti dia akan memberi cintanya kepada kau...

Sahabat itu besar bezanya dengan kekasih. sahabat itu apabila dia sudi mendengar masalah kau siang ataupun malam..sedih ataupun gembira..sahabat itu takkan pernah membuang kau dari hidupnya..sebaliknya dia akan terus menghargai kau walaupun kau sudah tiada...

Antara sahabat dan kekasih...aku lebih mementingkan persahabatan...cinta boleh hilang, tapi persahabatan takkan mungkin terhapus...dan sebab tu jugak...aku memilih untuk bersahabat dengan dia even dalam hati aku...aku mahukan lebih dari itu...

aku tak ada sesiapa untuk aku luahkan semua ni..cuma yang ada blog dan Allah...cukup aku luahkan dekat sini...kalau aku luahkan pada kawan-kawan aku...jawapan yang aku dapat cuma...

Ok, sabaq weh..aku tau..nak buat macam mana...

it doesn't help...when u ask me..i will help you...i will try my best to listen and give u my opinion..but when i'm telling you my problem..you just ignored it...is it what you call friendship??i hate all that stupid thing..maybe sebab aku ja yang anggap korang semua sebagai sahabat...tapi korang yang tak pernah anggap aku sebagai sahabat..fine.. i will listen to you, i will help you when you need me...aku down gila dari last week...nampak sangat aku tak berguna...tapi tak apa..aku faham...

i'm nothing..aku cuma tempat untuk korang lepaskan geram...tempat untuk korang luahkan perasaan..tapi korang bukan tempat untuk aku lepaskan geram dan luahkan peraan..and cuma aku yang faham korang..korang memang tak pernah faham aku...everyone..

12 Mei 2012

Jalan- Jalan I-City

Hai..agak lama la jugak kan aku tak update belog yang tak seberapa ni..ok..tak perlu nak buang masa...jom terus menerus cerita...

last week (4-6 May) aku pergi umah abang aku dekat Sg. Besi...saja pergi jalan-jalan sambil jumpa buah hati aku...pergi hari jumaat tengah hari..petang dekat pukul 6 baru sampai rumah abang aku..by the way..ni baru 2nd time aku pergi KL sorang..ok..aku pergi umah abang aku pun...tak pergi mana pun..abang aku bawak pergi jalan-jalan I-City..by the way..ni first time aku masuk I-City... kampung sungguh aku ni..hahaha
senyum budak jahat...

suka gambar ni...

me n my sis in law..burung merak lagi..

aku n buah hati ke-6

muka ada nur...hhahaha



punya asyik la tengok...

see...kami sekeluarga..

aku ingat dekat i-City ni boleh la jumpa sorang-dua kawan aku kan..tengok-tengok..ermm..haram xjumpa pun..lepas tu aku ingat nak jumpa gak kawan-kawan sekolah aku yang sekarang study dekat area sini...tak jumpa jugak..dia nak suruh aku pergi IOI..mana la aku tahu area tu...

time aku pergi ni..i-City under renovation kot..abang aku cakap..dulu banyak lagi dia punya binatang-binatang tu semua..time aku pergi..tinggal merak dgn swan tu je la..

balik dari i-City...abang aku bawak pergi uptown Cheras...kat situ makan2...kalau korang nak tahu...pergi la tengok makanan apa yang femes kat situ...sori..xda gambar..segan nak amek..hehee..orang kampung la katakan..


last sekali...ari ahad aku balik..tu je la...bye..

04 Mei 2012

Kisah First Time # 2 (Mesin Basuh)

Ok..just simple entry...cuba tengok bawah ni...
gambar hiasan je ni..

pernah guna tak mesin basuh ni??serious..since aku sewa bilik kat Manjung..ni first time aku guna mesin ni..even dah setengah tahun aku kat sini..boleh kira aku guna berapa kali mesin basuh ni...yang lain semua hntar dobi...

aku bukan aku...aku x tahu guna..kalau yang automatik tu..aku tahu la guna..tambah mesin ni..yg dryer tu dia tak berfungsi dengan aku...dengan orang lain..elok ja pusing...adoi..aku nak tanya orang, aku segan..selalunya bila aku guna..aku basuh guna mesin ni..then aku perah ngan tangan..pastu sidai..hahah..creative tak...

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...