30 April 2012

Journalism vs Broadcasting

Salam..

Lama aku tak update kan..hehehe..bukan apa..belum ada mood nak update even masa terluang tu banyak..by the way...sekarang ni aku dah kerja tetap dekat Battuta Travel ni..so..memang ada masa la..kerja pun bukan banyak sangat...

ok stop..jangan nak melalut plak..aku nak cerita ni...semalam aku ada interview...apa??tak ada interview ari ahad??memang la..ni bukan interview kerja..tapi interview utk aku sambung degree nanti...aku interview dekat UiTM Sri Iskandar..aku dipanggil interview untuk course Journalism..di ulang ye.. J.O.U.R.N.A.L.I.SM..

ada dua test..writing test ngan oral test..time writing test tu..standard la..tak ada masalah..time oral test tu...ok..aku tenang..doa kawan2..soalan yang dia tanya semua aku boleh jawab...antara soalan dia...

"explain yourself and tell us something special bout you.."

aku pun explain la dengan jayanya...

"kenapa pilih masscom ? "

haaa...yang ni soalan feveret aku...aku pun jawab la..antara jawapan aku...

1. Cita-cita saya...
2. Aku ada kelebihan untuk beraksi di depan public...
3. Aku nak buktikan orang yg tak ada pakej macam aku pun boleh involve dalam broadcasting and journalism.

then dia tanya..kenapa aku cakap macam tu..so...aku pun cerita la..btw..aku pernah cerita dalam entry aku sebelum ni..malas plak nak cari link..korang cari sendiri la..

ok..untuk soalan2 kat atas..aku leh jawab dengan confident..then..soalan maut...

" what the difference between journalism and broadcasting?" damn..soalan maut...

aku pun jawab la..

" What i understand, Journalism about a person who go out to find a new news and broadcasting about a person who act behind the scene." and lepas tu..dorang senyum...

dorang cakap tu salah..owh...then confident level aku pun turun...hahaha...dorang pun explain la..journalism ni more kepada printed media but still boleh involve dlm broadcasting...and broadcasting ni plak..lebih kepada penyiaran..macam pembaca berita and so on..owh..baru aku tau...

haha..nasib la..harap2 dapat la..amin..btw..keapada kawan2..thanks doakan aku...keputusan bulan 7 ni insya allah..kalau aku dapat..terpisah la aku dengan geng-geng tourism...

21 April 2012

Aku dan Dia..

Salam..lama tak update blog...hehehe..ni pun macam malas..tapi sebab rindu..update la jugak..kat bawah ni gambar2 aku degan KAWAN-KAWAN perempuan aku..bukan apa..dorang ni cantik...and aku pun comel *sila muntah...

maybe ada tersesat gambar aku dengan buah hati aku dalam ni...
Aku dengan Sharifah time reunion..

Aku dengan fifa kat Bukit Merah..

Aku dengan Sha dekat Fudkort Kristal

Aku dengan Tikah kat Perlis

Aku dgn Shahida kat Jusco

Aku, Kieyah,Sha time Gathering

Aku dgn Dee after Gathering..

Aku, Kak Mia dgn Kak Lin masa ke Klntan -Tggnu..

Aku dengan Aleesha..

Aku dengan Ain dekat Pasar Malam Manjung...

Aku dengan Tikah time raya...
see..kan betul aku comel *muntah sekali lagi please*...hahahaha..ok..thats it..salam

14 April 2012

Buah Hati Demam

Salam...akhirnya ada gak benda aku nak cerita kan..ok..nothing much,..nak cita ni je..buah hati aku demam...sampai masuk wad 3 hari....sob3...

buah hati aku ni muda lagi..baru je 8 bulan...tapi insya allah..hari ni dah boleh keluar wad...demam sampai masuk wad..kak ipar aku cakap..suhu sampai 40.5 C...tinggi kan...xpe la..apa pun..paksu sayang firas dengan abang and kakak and aleesha sgt2 tau...cepat sembuh k...

Firas Rizqin
ni gambar dalam wad...



by the way.. firas ni buah hati aku yang ke enam...

ingat lagi kekasih hati aku yang lain...tak ingat?? click sini, sini, and sini...






07 April 2012

Kisah First Time # 1

nothing much..sepanjang aku bekerja dekat sini including zaman practical aku..baru 1st time aku dapat cenderahati dari group yang aku assist...i got a shirt from medic student UKM..actually i got this shirt last 2 weeks ago...ok la...memang terharu...aku assist group ni dari Jeti Lumut sampai kat Raudhah Camp..ok..thats it..bye..
simple and nice design...



05 April 2012

Ringkasan 1

Ok..nothing much...aku nak update blog..tapi masalah dia....

So What??

K bye...

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...