01 Ogos 2012

Kecewanya...

Assalamualaikum...

petang ni ada berita yang agak mengecewakan bagi seluruh family sebelah mak aku..memang agak mengecewakan and i know how it feels when u are really hope for something, then tak dapat..memang akan rasa kecewa sangat...

Cerita dia camni..tok aku dapat surat untuk pergi haji tahun ni..then setelah berbincang sesama anak-anak tok aku...memang semua setuju nak bagi tok aku pergi...before that..my grandma almost 80 years old.. if i'm not mistaken...semua ayah saudara n mak saudara aku dah setuju nak bagi pak tih and maktih aku yang pergi..surat tu dah bagi dah kat Tabung Haji and dah dapat surat supaya suruh buat passport and medical check-up..so the story begin..

Pagi tadi..my parents bawak tok aku pergi klinik untuk buat medical check-up..first..pergi klinik swasta sebab my dad really want my grandma pergi Mekah..sebab if pergi klinik swasta, bayar je berapa pun..asalkan check-up tu lepas..then klinik tu tak boleh...then pergi klinik kerajaan pulak...tetap tak boleh..my mom said, if anything bout blood pressure, diabetes or anything, maybe boleh lepas...memang trick la skit kan...tapi ni sebab buah pinggang...darah my grandma betul kurang...buah pinggang pun rosak..memang agak kecewa..

my grandma balik rumah memang menangis..terperuk je dalam bilik..tok aku berpuasa kat rumah aku sebab nak belajar tentang haji dengan mak aku...sebab tok aku ni buta huruf...orang lama la katakan..then mak aku telefon la ayah saudara aku n mak saudara aku...semua macam kecewa la...kami adik beradik pun..bagi support kat tok aku..kami cakap..lepas raya haji, kami nak bawak tok aku pergi umrah..cukup la..tok aku teringin sangat nak pergi Mekah..so i hope..harapan dia tercapai la...

Tiada ulasan:

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...