20 Julai 2012

Luahan Malam Puasa

Korang pernah rasa tak bilamana korang hanya diperlukan hanya pada waktu-waktu tertentu sahaja?? and bila dorang dah habes gunakan khidmat korang..they will never and ever to cantact you till they meet another problem??

mesti pernah kan?bagi korang, apa yang korang lakukan untuk handle orang yang macam ni..normally orang yang macam ni selalunya orang yang berada di sekeliling kita, kawan-kawan kita la selalunya..dorang ni tak pernah ada kawan baik, so when they face with a problem, they will find some one that will make them feel better, and after we give a lot of advice,action or something to help them, and after that...bye...

their principle just simple "HI,HI..BYE BYE.."

kita ni bukan apa..even dorang bukan sahabat kita, tapi kita tolong atas dasar kawan..an at least, just make kita ni rasa dihargai..bukannya minta hadiah or belanja makan minum..at least just a word

THANK YOU...

Simple as that...ni tak..bila dah habes apa yang dorang rasa, dorang just blah dari situ like nothing happen...kita ni kaunselor ke??even kaunselor pun dapat payment for every session, and we just hope that you said, 'Thank You', is it really difficult for you to say it?? apa dorang fikir kita ni tak ada masalah lain selain dengar masalah dorang??

Sometime i feel so tired with all this..mungkin sebab aku terlalu baik untuk mendengar masalah orang sampai orang berani pijak kepala...aku rasa dipergunakan all the time..boleh tak aku jadi jahat..just be feeling-less without thinking about other people..because i know, even i take care of all my friends, no one of them will think about my feelings...

p/s : SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN 
AL-MUBARAK..SELAMAT BERPUASA....


*emo malam puasa ni elok gak..supaya tenang jalani puasa esok hari...hahahaha

Tiada ulasan:

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...