12 Jun 2012

Kenapa Saya Tak suka BOLA SEPAK


 
Assalamualaikum..lama tak update blog...hehehe..bukan apa..takda mood..boleh ke macam tu? disebabkan sekarang ni tengah demam Euro 2012..aku nak ceritakan..kenapa aku tak minat bola sepak..bukan sebab Euro ja..even Malaysia main pun aku tak tengok...jom kita tengok..ni pandangan peribadi aku la...

1 : MINAT..
Of course aku tak minat bola sepak...even any sport pun aku tak minat...tak kira la sport apa sekalipun..memang aku tak minat..aku sikit pun tak tahu rules apa-apa..offside ke, macam mana nak dapat free kick or what so ever... contoh macam kat bawah ni...tak ada satu fakta/kajian/hadis or ayat dalam Quran yang lelaki kena minat bola.. jenis aku..aku tak minat sukan, but i love something that involve in public speaking..pidato, syarahan, debat or anything, but not sport...so..please jangan assume semua orang sama macam kau??
 
2 : PENYOKONG..
Penyokong ni pun satu masalah jugak..bukan apa.. bila tengah tengok bola..dorang complaint...

" main macam budak tadika la" 
"passing je la bola tu ke tengah" 
"keeper pun tak pandai tangkap bola"..


bila kalah..macam ni la reaksi supporter..bukan nak bagi support

what the h**l? cuba kau main tengok then ko dengar supporter tu condemn kau..player tu dah la main setengah mati...then korang kutuk-kutuk pula...n i think they are better than you that's why dorang terpilih untuk jadi wakil kelab..tapi kau??setakat tengok dari kedai mamak je la...

3 : PLAYER..
 Player pun satu hal jugak...berlakon cukup pandai...kena sikit je pun..tapi berguling-guling macam tak padan pulak..tak dinafikan...memang ada yang betol-betol sait..tapi..lebih banyak yang berlakon dari realiti...
kalau bagi bola sorang satu..tak da la jadi camni...
Other things is..apa salahnya kalau bola tu bagi sorang satu..tak payah berebut bola..haish...hahaha....pastu...dah la bola tu satu..berebut pulak..then..tak pass kat pengadil..kesian pengadil tu lari ke sana sini..tak da sorang pun nak bagi kat dia..hahaha...

p/s : by the way, this is my opinion...tak dihasut sesiapa..aku minta maaf kalau ada peminat tegar bola sepak kat sini...aku bukan apa..hangin dengan member aku sebab condemn aku sebab aku tak minat bola...dari dulu sampai sekarang..menyusahkan hidup aku...

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Ko kaki bangku, gemuk, mne reti pro main bola...hahaha..rabun pulak tu...

ini aku... berkata...

yup..agree with u..but..aku rasa aku dah mention awal2 kat atas tu..yg aku x minat any sport...yg aku minat just public speaking..n orang yg mcm kau la antara yg aku benci...suka condemn orang n kau nak orang semua ikut kau..sedangkan..kau lagi teruk drpd org lain..n i think..u are the same person yg komen ttg entry aku sebelum ni...

Afif berkata...

Same..masing2 ade minat masing3. Cm aq minat memancing tapi tak suka main bola. Susah actually nak cari org yg x minat bola nii

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...