11 Februari 2012

Maaf.. Aku Bukan Perampas...

Erm...how to start..baru ni (tak baru gak la..)2 malam lepas...my BFF mesej-mesej aku..dia kata dia bengang dengan dia punya ex-boyfriends dia..so..aku pun pujuk-pujuk la..sebab aku tak mau dia rasa terbeban fikir tentang relation dia dengan ex dia...but..she told me that she really love him. then... i told her back..kalau dia betul-betul sayangkan ex dia..jangan menangis. sebab sepatutnya yang patut menangis adalah lelaki tu sebab lelaki tu dah kehilangan orang yang betul-betul sayangkan dia. same goes bila benda ni jadi dekat lelaki. bila anda ditinggalkan perempuan yang anda sayang, jangan menangis ok..


lepas tu kan..BFF aku ni forward satu mesej (yang ex dia hantar) dekat aku..dalam mesej tu, ex dia mention nama aku and burukkan nama aku. dia kata 

"aku tau firdaus dah hasut fikiran hang untuk benci aku...
firdaus racun fikiran hang kata aku ada perempuan lain...
hang pun kenal firdaus tu lagi lama dari aku...
tapi..aku memang takdak perempuan lain kat sini..."

lebih kurang macam tu la mesej dia..btw..aku nak bagitahu yang sekali pun aku tak pernah hasut fikiran BFF aku..when i know she with you. i'm very happy with that coz i know, sumone can take care of her. but totally i'm wrong because u hurt her. seriously aku cakap. i will make sure u will not make her cry again. kalau aku betul-betul nak racun fikiran dia. dari awal lagi aku dah buat. kenapa baru sekarang aku nak buat?? kau tak terfikir ke??ke kau ingat aku suka dekat dia?? yup..i admit it..aku suka dekat dia sebagai KAWAN aku dunia akhirat. aku sayangkan dia sebagai SAHABAT aku.. aku dah anggap dia macam FAMILY aku..tapi kau memang tak pernah puas hati dengan aku kan??so..what should i do??

ramai boyfriends kawan perempuan aku jealous dengan aku bila aku rapat dengan awek dorang. but when they start to know and be friends with me..then they will know yang aku ni bukan perampas. aku pun dah banyak kali kena macam ni..ramai pakwe yang tak puas hati dengan aku sebab aku rapat dengan GF dorang..tapi seriously..setakat kawan..tak kan tak boleh.kalau tak boleh..nanti dah kawen..pergi duduk dalam hutan kutip kayu api..

macam kawan baik aku dekat kampung. mula-mula memang pakwe dia jealous dengan aku sebab aku rapat dengan family awek dia..but when he know that aku cuma kawan baik..then aku dengan pakwe BFF aku..kami pulak jadi kamcing..see??dont judge a book by its cover... well..aku tak nak cakap apa...sebab mulut orang ni tak boleh tutup..just sabar and sabar ja...


and you know what..aku bukan jenis perampas..kalau aku jenis perampas..dah banyak dah hubungan yang aku dah putuskan. and cuma sekali ja aku terfikir untuk merampas 'dia' dari orang lain..tapi bila aku fikir..

'kalau ada jodoh tak ke mana'

then aku cancel kan niat aku untuk merampas dia..just aku nak biarkan masa yang tentukan apa yang bakal terjadi masa depan.. cuma untuk kau aku nak cakap..kau memang BODOH sebab dah hilang perempuan yang betul-betul sayangkan kau...kesian...sekian..

7 ulasan:

Yana Libra berkata...

ooo..tapi laki dengan perempuan xleh nak kawan rapat sangat la kan? mesti akan ada rasa sesuatu?

p/s:kalau sayalah, saya jeles giler kalau pakwe ada kawan baik perempuan :)

ini aku... berkata...

tu la..tapi setiap orang ad pndapat masing2 kan..tapi i already told him b4 dia break..i said..kalau dia x suka saya berkawan baik dgn GF dia..its fine..but he didn't reply my msg...

aku HaniAsyira berkata...

biasalah tu.. orang kalau dah jeles kan...

ini aku... berkata...

dorang xpernah nak bagi peluang untuk kenal siapa saya..tu yg sedih tu..tp x semua la..

Syuhada Rahman berkata...

saya stuju dgn yana libra..Prinsip saya lelaki mmg xboleh berkawan baik dgn perempuan..akan timbul perasaan..namun terpulang pada diri masing2..

ini aku... berkata...

tapi kalau perempuan tu ada hati dengan lelaki lain..n lelaki tu ada hati dgn perempuan lain.itu xkan jadi masalah kan...cuma bila kekasih masing2 xnak berkenalan dgn kawan baik kekasih dorang..itu yg jd masalah..

xerox_91 berkata...

aku suka gambar BFF dgn pisang tu...hahaha

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...