01 Februari 2012

F.A.F.A. TRIP

ok...siapa kata practical student takde trip??korang salah tau..ni buktinya...aku ngan budak kelas aku dah pergi trip ke Pangkor..eh...macam pernah dengar je...owh..lupa..Pangkor tu rumah kedua aku kat Lumut...ngeee...ok..actually..trip ni just a simple trip..plan mengejut..memula aku,fauzan and mira je...tiba-tiba ex-scandal aku nak join..so..kami empat orang la yang pergi...apa??kenapa tajuk entry ni F.A.F.A. Trip??entah...aku pun tak tahu..ye la...aku kan Firdaus, Ain, Fauzan and Azmira...so..aku pun tak tahu kenapa leh jadi F.A.F.A Trip...hehehehe

ok...ain and fauzan datang on 25 Feb..so..tengah hari tu..lepas kerja...aku dengan mira tunggu Pojan dekat bus stesen...then tunggu ain pulak dekat kedai mamak..lepas tu aku balik tidur...hahaha....

malam tu..lepas maghrib...kami berempat pergi la ke pasar malam...makan bihun sup...sedap gak..hehehe...by the way..pasar malam dekat Manjung ni...ada hari Sabtu and Ahad..memang besar...lagi besar dari tempat aku...
kita makan dulu....
suka gambar ni..manis...ahahha

lepas pergi pasar malam..pukul 9.00 malam...kami berempat pergi karoeke dekat Titi Panjang...by the way...ni first time aku karok sampai hilang suara...dari suara yang sopan santun..terus jadi rockers sejati...hahaha...kalau setakat karoeke 3 jam tu..apa la sangat..tapi kalau karoeke sampai hilang suara....errr...
tak ada orang amek gambar..amek sendiri la...

duet lagu My Heart...err.ke dengan pojan...

apa kes nyanyi lagu Bete'
lepas tu...dalam pukul 12 tengah malam...kami pergi lepak Marina Island...kalau korang nak tahu..Marina Island ni pulau buatan..korang boleh pergi Pangkor dari sini..just 10 minit je..compared dengan jeti Lumut..lebih kurang 40 minit..ok..lepak-lepak situ..sampai pukul 2.30 kot...sempat la sesi luahan rasa and sesi doktor cinta bersama mereka....

esok pagi tu...yang kononnya pukul 9 dari Lumut..akhirnya pukul 10 (sebab tunggu orang kajang bersiap) juga baru bertolak..nasib baik feri puul 10.30 pagi..ambil-ambil gambar dulu...
ada orang cakap kami adaik beradik...

aku tak tahu kenapa jadi macma ni...

selalu minah pink je kan..amek kau..teksi pink...

then sampai sana..naik teksi pergi teluk nipah...ingatkan nak mandi dekat pantai je..rupa-rupanya...pojan mengidam nak naik boat..lebih kurang macam Island Hopping la..dia bawak la pergi 2-3 tempat...dia ada tunjuk formasi batu...yang macam ikan paus, kepala buaya, and penyu...then pergi snorkelling...

pojan excited..
batu buaya..

batu penyu...

batu ikan paus...

sebut pasal snorkelling...errr...ok la..nampak jugak la ikan...tapi best lagi dekat redang...untuk pengetahuan korang...snorkelling dekat pangkor ni...kalau korang nak tengok ikan and coral..dia asing-asing tau tempat..tapi still atas satu pulau..pulau dia kecil je...senang cakap..kalau korang nak tengok ikan..kena pergi sebelah depan pulau, kalau nak tengok coral, kena pergi sebelah belakang...

then...mandi-mandi la kami dekat Pulau Giam tu (snorkelling)...lepas tu.balik ke Teluk Nipah...terus makan..lapar...hehehe..ingatkan nak mandi lagi lepas makan tu...tapi malas...lepas salin pakaian..lepak-lepak kejap...then balik ke Lumut..pukul 4.30 balik ke Lumut...tu je la cerita kami...

kawasan snorkelling ikan...


macam tutti fruitti pun ada...
sibuk je dengan BB dia..
p/s : walaupun kerap masuk Pangkor...
tapi ni first time mandi laut kat Pangkor.
.and first time mandi laut lepas  dekat 4 
bulan ada dekat Lumut / Pangkor / Teluk Batik...

Tiada ulasan:

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...