28 Februari 2012

Appendiks...Ouch...

wah...lama x update blog...bukan apa..aku baru dekat seminggu keluar wad akibat appendiks...alhamdulillah..semua selamat dah..tapi..kena pantang la aku...nak dengar cita...ok lets story...


ok..macam biasa..lepas abes practical on 15 feb..aku pun balik la kampung petang tu jugak untuk rest and buat report sekejap..then lepak-lepak dulu dua tiga hari..dah dekat aku nak keja...aku sepatutnya keja on 20 feb..tapi masa 18 feb...lepas keluar makan-makan ngan family aku..aku dah rasa semacam dengan perut aku...aku ingatkan gastrik...aku muntah-muntah masa tunggu keretapi untuk girlfriend abang aku malam tu...

sampai rumah pukul 12 malam..tak apa lagi..aku tahan sebab aku ingat dah boleh hilang lepas makan ubat gastrik..dalam pukul satu still tak hilang lagi tapi makin sakit sampai menangis..so aku pun berjalan dengan sakit ke bilik abah aku..

"abah...abah..sakit bah...sakit sangat..."

abah aku pun apa lagi..kejut abang aku..terus bawak aku pergi klinik pukul 1.30 pagi...sampai-sampai klinik..medic assistant tu tanya macam-macam..cilaka..dah orang sakit..dok tanya macam-macam..sakit kat mana..muntah-muntah ke...apa ke..adoyai...
dalam pukul 2 pagi dia hantar aku pergi hospital taiping..sampai-sampai terus masuk wad...tak tidur aku malam tu...dengan sakit..lepas tu doktor practical duk ulang masuk tanya...amek tekanan darah and amek darah..jangan tanya la berapa kali...

siang tu aku puasa sebab dengar kata nak operate siang tu...tapi tak jugak sampai ke malam...mak aku dengan kak aku curi-curi bagi aku minum air...hehehehe...

on 19 feb...pukul 3 pagi baru diorang tolak aku masuk operation room...pukul 5 baru start operate...memang aku tak fikir apa..sebab aku mengantuk...hahaha..sedar-sedar dah kena tolak masuk wad balik...

aku keluar wad on 22 feb...serius..memang sekarang makan kena pantang...lepas ni pun..dengar kata kena pantang lagi...adoyai..rugi-rugi...

report practical pun kena kelam kabut buat even dalam keadaan sakit...update blog sebab malam ni rasa dah ok...even still sakit sikit-sikit...

apa yang aku nak rasa selama ni dah dapat...nak tau..hehehe...
  • naik ambulans
  • tidur dekat hospital
  • kena operate

3 ulasan:

eija norliza berkata...

MCM SUKA PLAK KN HG NK KENA OPERATE BAGAI TU??
HUHU ANYWY,GET WELL SOON FRIEND =)

eija norliza berkata...

suka plak kn hg nak masuk hspital bagai tu.??
huhu anywy,get well soon friend =)

aku HaniAsyira berkata...

sudah ilang apendiks dy..

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...