31 Januari 2012

Kelantan vs Terengganu Part 2

ok..sambungan dari post semalam ...actually aku nak update petang semalam..tapi disebabkan bos aku masuk ofis sampai habes ofis hour...memang tak sempat la kan aku update..nak bagi aku mati...dah la prac tinggal 2 minggu ja lagi..ok..jom sambung...

lepas pergi TTI kat Pulau Duyung semalam...kami bergerak ke Terengganu...destinasi homestay yang dah ditempah...dekat kawasan Surau Kota...dekat dengan Wakaf Che Yeh...dari Terengganu pukul tiga lebih kurang...then lepak-lepak dekat tepi pantai kejap..pukul 4 baru bertolak..sampai dekat Kota Bharu sharp pukul 8...malam tu...kami tak buat apa..sampai-sampai je...rehat and makan and rehat...tapi seriously aku cakap..rumah tu berbaloi la..harga RM 150 / malam...rumah luas gila..aku rasa boleh masuk dalam 50 pax.ni gambar rumah tu...
ni la homestay tu...
 
lepas tu..esoknya..pagi-pagi, lepas breakfast nasi kerabu yang sedap...
 perempuan dan make-up...ermmm....
 serius sedap nasi kerabu ni...

kami bergerak ke mana ekk??ha..ke pasar siti khadijah...tempat wajib kalau datang kelantan...kat sini..disebabkan banyak barang-barang perempuan..so..aku just meronda dari level 1-3 dengan mengambil gambar je...tak da benda nak beli....tapi kalau korang (i means girls)..korang sila prepare duit banyak untuk shopping kat sini..kalau aku ada awek...memang aku beli semua..tapi apakan daya...hehehehe
 
pasar basah...dekat tengah-tengah...
 ada 3 level ye dekat sini...

perempuan mesti rambang 
mata tengok kain-kain ni...

then..lepas tu..tak tahu nak buat apa dah kami satu family...kami pergi lepak dekat PCB @ Pantai Cahaya Bulan @ Pantai Cinta Berahi...kat sini tak ada apa pun..just lepak-lepak ambil angin tengah panas..hahaa...kat sini aku dapat makan etok (sejenis siput kecil)..sori tak ada gambar...rasa dia lebih kurang macam siput lala rebus..sedap jugak la..lepas tu..kami g makan dekat kedai-kedai tepi tu...

ala...tak ada gambar lagi...kalau korang pergi..ada yang udang, sotong, fishball goreng tepung tu...tapi before that... WARNING!!! SILA TANYA HARGA DULU!!! sebab..masa tu..kami 3 family...memang kena 'sembelih'.. kakak aku kena RM 114...abang aku kena RM 65 and kakak aku kena RM 141.. memang mahal gila..aku sempat tengok dia kira... TEH O AIS RM 2...what the ____ (fill in the blank please)...lepas makan tu..semua maki-maki (dalam kereta la..)

ambil angin dulu sebelum di'sembelih'..
 
lepas tu..dengan berpandukan GPS awalnya dan signboard..kami pergi Pengkalan Kubur...untuk pengetahuan korang..Pengkalan Kubur ni bersempadan dengan Siam..just seberang sungai je..niat aku datang ke tempat-tempat ni just nak cari bagpack...kat sini la kisah sadis dia bermula...sobsobsob...nanti aku ceritakan...macam ni la keadaan kat Pengkalan Kubur...
 "ambik gambaq aku cepat!!!" kak aku suruh...
 first place aku cari bagpack...sob-sob...

then..balik dari Pengkalan Kubur menghala ke Kota Bharu..memang jem sikit...terus pergi rumah my cousin...dekat mana entah...aku pun tak pasti...lepas makan malam...kami pun balik ke homestay..lepas rehat dalam 10 minit...kami pergi Wakaf Che Yeh...tempat ni tepi jalan je..pastu dia bukak dari puul 8 malam sampai pagi...seriously..ramai gila orang..abang ipar aku terpaksa park keta jauh and kami jalan kaki lebih kurang 1 kilometer...tapi best...macam-macam ragam...tengok bawah ni....
 jersi pun korang boleh cari..harga...ermm..
 unik cara dorang tarik pelanggan...
'minah' ni laki tau...dia malu-malu 
masa aku amek gambar ni...
sesak gila Wakaf Che Yeh..
 
yang best tu..masa nak balik..kami lupa lorong yang kami masuk tadi..sampai tanya orang..dekat mana kedai apa entah (pasarayaku kot) sebab nak cari balik main road...hahaha...

lepas tu..balik ke homestay..mandi-mandi..terus tidor...

esok pagi tu...pack barang...and terus check out..next destination sebelum balik...Rantau Panjang, Bukit Bungah...dua tempat ni..sama macam Pengkalan Kubur..barang-barang siam banyak...sini pun kisah tragis jugak...dekat Bukit Bungah aku tak ambil gambar..penat...
 check-out time...
 breakfast dulu sebelum shopping...

kisah tragis dia macam ni...aku nak cari bagpack...first waktu dekat Pengkalan Kubur..aku dah jumpa...cantik and murah...then aku fikir..nanti dekat Rantau Panjang..mesti ada lagi cantik and murah..so aku pun tak beli...lepas tu..masa dekat Rantau Panjang...dah jumpa..mahal sikit tapi cantik...tak pe..aku fikir...nanti dekat Bukit Bungah mesti ada lagi...last-last waktu kat Bukit Bungah...tak ada jual langsung travel bag ni...sadis gila..aku punya la semangat nak beli...last-last tak ada...sob-sob...
tapi yang aku nak beli...siam punya la...
murah sikit...

masa on the way balik tu...abang aku berhenti tepi jalan..ada air terjun...my niece and nephew mandi-mandi dekat situ..korang akan jumpa tempat ni kalau korang balik melalui Grik-Kulim..lepas rehat-rehat situ dalam sejam...so balik la..
 tak dalam pun...sebab tu aku tak join..

err...abaikan yang sebelah kanan tu...
 
sampai rumah aku kat Bagan Serai,Perak pukul 7.30 malam...lepas tu..my dad dah beli durian siap-siap bila dia tahu kami adik beradik nak singgah makan kat rumah (lupa bagi tahu,...my parents tak ikut trip ni..)..esok pagi-pagi lagi..aku dah balik ke Lumut..penat seh...itu je la cerita trip aku...sorry..tak best sangat pun entry kali ni...

THE END!!!
 semalam kan aku cakap...ada cerita sedih kan??ni la cerita sedih ni...ce tengok gambar-gambar bawah ni...
my sis in her husband
 my bro family...
my sis family..
my bro with his girl...
-
-
-
-
-
ME??
-
-
-
-
-
-
 
FOREVER ALONE !!!!   








































Tiada ulasan:

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...