30 Januari 2012

Kelantan vs Terengganu part 1

ok..sambungan entry aku yang lepas...aku g trip chinese new year ke pantai timur...tp journey aku start dari rawang...even aku orang perak..tp journey aku start dari rawang k...

journey aku start dari rawang pukul 9.30 pagi...jalan dari tol rawang ke highway karak...memang jam gila bab*...especially dekat karak...and kawan ayah aku yang jadi penunjuk arah tunggu kami 3 bijik keta dekat hentian apa eekkk...dekat 3 jam sebab jalan jam...
 jam dekat stesen minyak...
atas sikit dari RnR Genting Sempah...

dari hentian kat tepi bukit tu.perjalanan amek masa dekat 5 jam...pukul 2 dari hentian t..then berhenti dekat RnR Gambang untuk lunch...and then terus ke Dungun...then ada berhenti dekat kedai tepi jalan dekat area Chukai kalau x silap aku...beli sata (bukan sate) dengan otak-otak (sape rasa otak kurang..boleh try makan).
 
my bro tengah merasa sata...

 
 yang kanan otak-otak...
yang kiri tu sata...isi ikan..sedap tau..

kul 6.30 sampai dekat rumah kawan ayah aku..rehat-rehat kejap makan kuih-kuih and sata(sedap gila...)yg first time aku makan...otak-otak aku tak makan, tak suka...and then..pergi chalet yang dah tempah tu...memang best..betul2 tepi laut..tapi biasa la..tak boleh mandi...
 minum petang dulu..before check-in...

 aku xpasti nama chalet ni..tapi dekat pantai paka...
RM 80 je satu malam...
 seaview...
 my sis in law with my girls...husna...
 my future sis in law..
with my girlfriends...aleesya..
 my girlfriends bergossip...hahaha
 my first girlfriends super model...

my boyfriends...
kanan..asyraf, luqman, fadzli...
then rehat-rehat...lepas tu..pukul 8.30 keluar makan and then kawan ayah aku ajak tengok api..aku ingatkan api apa la kan..rupa-rupanya kawasan kilang loji petroleum dekat jertih tu...serius..memang cantik..tapi sori...tak ada gambar sebab bateri kong...hehehe...

then balik..lepak-lepak and sembang tepi laut...and then tidur...malam tu abang aku dia record sapa paling kuat berdengkur between my sis and me...haha..definitely i win...

esok tu..kami pergi jalan-jalan..check-out and terus pergi kelantan..before tu kami pergi rantau abang..ingatkan boleh tengok penyu (erk..waktu siang??) tapi tak ada..spoil betul la..so.just amek gambar je...
 kenangan before check-out

my lovely niece and nephew...
 discuss tentang next destination time breakfast...
bising...
 pergi Rantau Abang dulu...
 smart sial..hahahaha
 my bro and my future sis in law...
with my girlfriends...aleesya...heehehe
 my sis and bro in law..
 my sis and her son...
 love this pic...hehehe
 my sis and my bro-in-law
 my bro and my boy....hahahah
 suka gambar ni jugak...


and then pergi Taman Tamadun Islam kat Pulau Duyung...aku memang teringin gila datang sini...sebab ada taj mahal..heheheh..akhirnya..tercapai gak hajat aku pergi taj mahal......
 berpandukan signboard pun cukup kot...
 entrance ke Taman Tamadun Islam dan Masjid Kristal...
 makan dulu....hehe...comot gila aweks paksu ni...


 yeay...passport dah dapat..jom g oversea...

fee dia murah je..RM 15..korang dapat passport macam kat bawah ni.. and voucher...
 passport and meal voucher and apa ntah voucher satu lagi...

dah dapat ticket semua..masa untuk melancong..jom....
 saya dah sampai Taj Mahal..anda..bila lagi??

 
gambar-gambar lain aku x upload...hehehexpe kan..tp best TTI...kita sambung lagi next time..maybe petang ni kot..sebab ada cerita sedih sikit tentang trip ni...

Tiada ulasan:

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...