02 Januari 2012

HEBAT STUDENT U MALAYSIA...

SALAM..1st entry in 2012...aku tak sangka pula yang 1st entry aku ni agak kasar bunyinya and very up to date...haha..kot la up to date...

aku cuma nak cakap pasal student yang merusuh dekat UPSI..and first of all...aku bukan nak kata semua student tu student UPSI..for sure..aku pun yakin da student dari IPT-IPT lain...cuma tempat rusuhan tu la yang menampakkan most student tu dari UPSI...

this is my individual perception...most apa yang jadi dari kes turunkan bendera yang bergambarkan PM tu sampai yang the latest..rusuhan dekat UPSI...semuanya berpunca dari politik and it was came from opponent party...i'm not saying this because i am government party but..everyone can saw it..based on apa yang aku baca dekat blog and aku sendiri call tanya kawan-kawan aku yang belajar dekat UPSI tu..memang betol...pada mulanya (konon la kan) hendak perjuangkan pasal hak mahasiswa berpolitik..tapi akhirnya...mereka melaungkan semangat untuk bebaskan ketua pemimpin dari segala tuduhan and mengutuk kerajaan yang sedia ada...

bagi aku...tak salah untuk memihak kepada mana-mana parti politik..tapi jangan lah terlampau taksub and fanatik terhadap pemimpin korang..kalau korang tak suka dengan kerajan yang sedia ada...why not masa pilihanraya korang just pangkah dengan parti politik yang korang minat..thats all...tak payah nak buat benda-benda yang memalukan nama mahasiswa...apa yang korang dapat??korang dapat malu, dilokapkan and apa yang ketua korang dapat??ketua korang hanya tersenyum and bangga melihat ada mahasiswa yang sanggup untuk berkorban entah untuk apa...what a stupid things when you are doing something without think about it..

bila pihak polis dah bagi peluang untuk korang bercakap...korang dah gunakan..sepatutnya dah selesai..tapi mahasiswa kita hebat...merusuh lagi...bila merusuh tak lengkap..mahasiswa kita hebat...pecahkan pintu kaca klinik dan panjat pagar...hebat mahasiswa kita...bila di tangkap...kata polis guna kekerasan..hebat mahasiswa kita...mahasiswa kita yang hebat ni tak fikir..polis terpaksa guna kekerasan bila amaran yang diberi secara elok tak di endahkan...hebat mahasiswa kita...bila kena pukul sedikit...lakonan menyatakan nazak itu lebih meyakinkan sedangkan cedera itu tak separah mana..hebat mahasiswa kita...

sumber : sini sini sini

Tiada ulasan:

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...