20 Januari 2012

Cuak

ok..sempena chinese new year..family aku ajak la g bercuti kat Rawang, Terengganu dan kelantan..malangnya...aku kena bertolak dari Lumut seorang diri..sebab kalau nak balik kampung..confirm lambat sampai rumah pak tih aku kat rawang nanti...so aku pun beli la tiket bas ke Pudu..

apa yang buatkan aku cuak...aku tak pernah ke KL seorang diri...hahaha..kolot kan aku...orang kampung..biasa la...sebab sebelum ni..aku pergi KL dengan sepupu or family aku..kalau sorang-sorang..ni first time...so..aku pun ada la call kawan-kawan aku yang familiar area KL..aku tanya..public transport dari Pudu ke KL Central ada tak..diorang cakap ada...monorail dari Pudu...aku kol kawan aku yang lain..dorang cakap kena g masjid jamek..OMG..mana satu aku nak percaya ni..so..terpaksa la aku explore nanti..hehehe...

plan aku..sampai pudu...naik monorail or LRT ke KL central..then amek komuter ke rawang...sampai rawang..naik teksi ke stesen bas..n cari bas masuk ke Bandar Tasik Putri...hehehe..wish me luck..harap2 tak sesat and tak kena tipu...

bawah ni trip aku sepanjang raya cina ni...


Lumut - KL - Rawang - K. Terengganu - Kota Bharu - Bagan Serai - Lumut
so...nantikan aku update k tentang trip aku...

Tiada ulasan:

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...